fbpx

Irodalmi, zenei programok a szekszárdi Művészetek Fesztiválján

Irodalmi, zenei programokkal, több Tolna megyei kötődésű előadóval várja a közönséget a Művészetek Fesztiválja Szekszárdon, amelyet szeptember 9. és 11. között rendeznek a Babits Mihály Kulturális Központban és a Művészetek Házában.

A Tolna Megyei Önkormányzat tájékoztatása szerint a program első napján, pénteken Megyeri János szobrászművész a Tolna megyei kötődésű Lázár Ervin egyik legnépszerűbb meséjének, a Négyszögletű kerek erdőnek a szereplőit megformáló, életnagyságú figuráiból nyílik kiállítás a kulturális központ előterében. Délután Simon Márton költő, slammer tart rendhagyó irodalomórát, Nyáry Krisztián irodalomtörténésztől pedig Tolna megyei írókat is felidéző előadást hallhat a közönség.

Este a Kaláka, valamint Másnap címmel Beck Zoli és Szűcs Krisztián ad koncertet, akik Cseh Tamás és Csengey Dénes közös, az 1980-as évek felvételein meg nem jelent dalait adják elő. A Művészetek Házában a fiatalon a szekszárdi zeneiskolában tanult Tóth Viktor jazzszaxofonos rendhagyó koncertet ad.

Szombaton mások mellett Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert lép színpadra a Libikóka című zenés irodalmi produkcióval, Adorjáni Bálint a Qualitons együttes tagjaival Robert Capa által, illetve róla írt szövegeket ad elő. A Capa-esttel egy időben a tolnai származású Tóth János operatőr 1982-es rövidfilmjeit vetítik le, ezt megelőzően a hazai filmélet szereplői beszélgetésen idézik fel a 2019-ben elhunyt Nemzet Művészét.

Vasárnap többek között a Varidance táncszínház János vitéz című „tánckölteményét”, Rubányi Anita és a Szekszárdi Gitárkvartett Babits-estjét, illetve a gyönki származású költő, Sohonyai Attila felolvasóestjét hallgathatják meg az érdeklődők.

Nyitókép: a Qualitons együttes

A rovat további cikkei