fbpx

Magyar képregényben éled újjá Zorro

letoltes

?A Zorro-mitológia elengedhetetlen figurái közé tartozik Diego apja, Garcia őrmester és Bernardo, a néma szolga karaktere. Amikor elkezdtem tervezni a saját Zorro-változatunkat, a legtöbb inspirációt a Disney 1957-es kultikussá vált tv-sorozatából merítettem, ami valószínűleg itthon is a legismertebb feldolgozása a Róka kalandjainak. Azt is tudtam, hogy nem akarom ugyanazt elmesélni, amit korábban már megtettek, ezért a karaktereken is változtattam némiképp. Így lett Garcia Diegoval egykorú, a néma Bernardo egy szószátyár, szoknyavadász fickó, Don Alejandro pedig egy kimért, szigorú férfi? ? meséli a sorozat írója és kiadója, Tálosi András.

A magyar gyártású Zorro-sorozat a kezdetektől meséli el a hős történetét. Az első szám már elkészült, a tervek szerint három havonta jönnek majd ki az új részek, és a nemzetközi piacra lépés is a célok között szerepel. A világon ugyanis eddig csupán néhány Zorro-sorozatot adtak ki: Amerikában az ötvenes években jelent meg egy képregény, amit a magyar származású Alex Toth rajzolt, és a Disney adott ki a saját filmsorozatához, valamint a kilencvenes évek elején a Marvel jött ki egy rövid életű képregénysorozattal, amit a 2000-es években a Dynamite Kiadó követett. Jelenleg egy kis amerikai kiadó és a magyar csapat dolgozik a karakterrel.

letoltes_1

 

?Amikor elterveztem, hogy Zorro-képregényt készítenénk, a jogtulajdonosnak elküldtük az igényünket azzal, hogy szeretnénk kifejezetten a magyar piacra szánt saját gyártású sorozatot indítani. Továbbítanunk kellett a széria szinopszisát, a korábbi munkáink portfólióját és látványterveket. Szerencsére engedélyezték a kiadást, ám a folyamat során végig konzultálnunk kell velük, lényegében mindenhez a beleegyezésük kell. Szerencsére tetszett nekik az alapanyagunk, így eddig csupán néhány formai megjegyzésük és kérésük volt? ? emeli ki András. A magyar Zorro-képregényt három fős csapat készíti ? a történetet András írja, a rajzokat Vári Tamás alkotja, a színekért Vadas Máté felel. Természetesen a főhős jól ismert ruhája és a Z betű a mindenki által ismert Zorro-történeteket idézi, de ebben a sorozatban a maszkos jótevő eddig még sosem látott kalandokba kerül.

A rovat további cikkei