vallomasok_a_szerelemrol_muller_peter_400x620.png
Müller Péter író új könyve október 15-én jelenik megFotó: mullerpeter.hu

?Az életem és a gondolataim összegzése ez a könyv? ? mondta Müller Péter az MTI-nek adott interjújában, hozzátéve: minden írónak a saját élete a nyersanyaga, ezért a kötetben saját benyomásai, életélményei, tapasztalatai segítségével tekint végig a világirodalom fontos művein, a számára sokat jelentő szerzők alkotásain, költészeten, drámán, ?kincskereső útja megtalált darabjain?, hogy megértse, mi is az a szerelem, ami ?nem alszik ki 62 éve már?. ?Egy szerelmes ember vall ebben a könyvben a gondolkodásról, a világról, történelemről az Istenről, mindenről? ? fogalmazott az író.

Müller Péter felidézte, hogy 19 éves korában szeretett bele későbbi feleségébe. Hozzá indult el egy nap, az 1956-os ?forradalom poklában?, de az út Zuglótól a belvárosig napokon át tartott, és végül nem is sikerült célba érnie, hiszen az egyik utcasarkon hátba lőtte egy katona. ?Meg is haltam. Voltam a szellemvilágban és visszajöttem onnan. Ez az életem alapélménye, ettől vagyok spirituális, hogy számomra ez nem könyvben olvasott dolog, nem is hit, hanem megtapasztalt valóság. Voltam, visszajöttem, kétszer születtem? ? hangsúlyozta.

Mint mondta: korábban sosem foglalkozott azzal, miért jött vissza, miért folytatta az életét, de jóval később, egy meditációban felidézte ezt az érzést, és rájött, hogy a szerelem volt az oka annak, hogy az életet választotta a nyugalmas túlvilág helyett. Kiemelte, hogy amiben hatvankét éve él, az nem egy harmonikus, hosszú párkapcsolat története, hanem egy ugyanolyan szerelemé, amilyet 19 éves korában érzett.


muller_peter_vallomas_a_szerelemrol_konyvbemutato_es_eloadas_original_117276_600x393.png
Müller Péter József Attila-díjas íróFotó: jegy.hu

A spirituális darabjairól, köteteiről is ismert szerző új könyve egyes fejezeteiben elemzi többek közt a szerelem szó eredetét, végigveszi a kapcsolatok spirituális, vallási, történelmi megjelenéseit, de ír a női minőségről és a szerelem irodalmi alkotásokban való megjelenéséről is. ?Ez a könyv meditáció, összegyűjtve mindazokat, akik nekem az életemben sokat jelentettek, írók, irodalmi példák, sorspéldák, életpéldák, nagy titkos szerelmek története? ? mutatott rá az író.

Müller Péter szerint azért kell a szerelemről és a szeretetről minél többet beszélni, mert az emberiség egy nagyon előrehaladott válságot él meg. ?A válságnak abszolút tünete a szeretet eltűnése. Elidegenedtünk egymástól és az állatoktól, a természettől is. Rossz állapotban van az ember manapság, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy ha él még a parázs valakiben, akkor azt fújni kell, hogy abból láng legyen? ? mondta. ?Én élő egyenesben hallottam Hitlert, Sztálint, Rákosit, Horthyt, ott van mögöttem a történelem tapasztalata és ott van mögöttem az a csodálatos élményem is, hogy a lélek halhatatlan és a szeretet megszüntethetetlen és megtörhetetlen? ? fűzte hozzá.

A Vallomás a szerelemről október 15-én jelenik meg a Rivaldafény Kiadó gondozásában. A szerző kötetét először a szlovákiai Galántán mutatja be és dedikálja október 16-án.

Forrás: MTI