vida_gabor_-_egy_dadogas_tortenete
Vida Gábor
Forrás: aradihirek.ro
?Szülőföldet akartam írni magamnak, mintha csak úgy volna az, hogy írunk egyet, amikor arra van szükség, hogy legyen, vagy lett volna. Senki sem találhat ki magának szülőföldet a semmiből, mindenki hozott anyagból dolgozik? ? nyilatkozta Vida Gábor az Egy dadogás története című regényéről.

Ez a hozott anyag ebben a regényben Vida Gábor életrajza, amelybe beletartozik édesapja és édesanyja élettörténete mellett az előző nemzedékek históriája és Erdély történelme is. Az Egy dadogás története így lesz egy írói pályakép, egy térségnek és magának az önéletrajziságnak is a fantasztikus regénye. A regény és írója tavaly a széppróza kategóriában kétszeresen nyerte el a Merítés-díjat, hiszen megkapta a zsűri- és a közönségdíjat is.
vidavarad
Vida Gábor Nagyváradon
Fotó: helikon.ro

2019. március 28-án, csütörtökön 17 órától a Művészasztalnál Vida Gáborral az est háziasszonya és dramaturgja, Kováts Judit beszélget a Művész Stúdióban. Az Egy dadogás története című regényből színpadra állított jelenetek szereplői: Kosik Anita (úgy is, mint rendező), Horváth László Attila és Horváth Viktor, a Móricz Zsigmond Színház művészei, továbbá Kováts Dénes.

További részletek itt.