Jakobovits Kitti pszichológus, irodalomterapeuta tematikus irodalomterápiás önismereti csoportot indít az irodalom területén alkotók számára.

Jakobovits Kitti pszichológus, irodalomterapeuta, tanácsadó szakpszichológus-jelölt, csoportanalitikus csoportvezető-jelölt, az Irodalomterápia – A könyvespolcod pszichológusszemmel című könyv szerzője évek óta alkalmazza az irodalomterápiát csoportos és egyéni foglalkozásokon egyaránt.

Több évnyi specifikus, az alkotáslélektan területén végzett kutatást és készülődést követően idén márciustól elindítja tematikus irodalomterápiás önismereti csoportját az irodalmi területen alkotók számára, melynek fókuszában az alkotással, írással, írói identitással kapcsolatos témák, dilemmák, kérdések (például saját szöveghez való viszony, kreativitás, az alkotófolyamat forrásai, céljai, motívumai, alkotás és mentális egészség viszonya, mitizált őrült-zseni alkotók képe) állnak majd. Ez a csoport lehetőséget biztosít az irodalom területén alkotók számára, hogy pszichológussal és egymással beszélgethessenek a művészetükhöz kapcsolódó önismereti kérdéseikről, dilemmáikról, elakadásaikról.

A csoport le is veszi a fókuszt a saját maguk által írt szövegekről, helyette más szövegeket – olyanokat, amikben az említett témák megjelennek – használ arra, hogy segítségükkel az alkotók önmagukról beszélhessenek.

A létszám korlátozott, maximum 12 fő vehet részt a közös munkában. A csoport zárt jellegéből adódóan a kezdés után már nem lehet bekapcsolódni, a bekerülést első interjú előzi meg a csoportvezetővel.