Mesék a zárkából, A létezés eufóriája, Dívák, A nagyi projekt, Könnyű leckék, Egy nő fogságban, Anyáim története – hét kiváló magyar dokumentumfilm, amely az elmúlt években elnyerte mind a szakma, mind a közönség szeretetét. Ezeket a filmeket hozza el az ERöMŰVHÁZ az első Doku7 – Dokumentumfilm hetek keretei között február 10. és március 24. között a K11-be.

A filmvetítések mellett kerekasztal-beszélgetéseket is szerveznek, amelyeken a filmek alkotóival és szereplőivel találkozhatnak az érdeklődők. Az eseménysorozattal egy időben, Talált történetek címmel zajlik fotókiállítás a Klauzál téren. A tárlat a városi élet történéseiről szól, és Bielik István dokumentarista fotós és Szarka Klára fotótörténész szakmai vezetésével valósul meg.

A Doku7 szervezői számára rendkívül fontos volt, hogy minél többek számára megmutathassák a magyar dokumentumfilmek szépségét és erősítsék a műfaj ismertségét. Emiatt is volt nagy segítségükre szakmai partnerük, a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete.

A filmvetítéseket követő kerekasztal-beszélgetéseket Kovács Gellért vagy Gyárfás Dorka vezeti, a partnerek pedig a filmek rendezői, alkotótársai és szereplői lesznek.

Nyitókép: Shutterstock/Everett Collection