A zenei piac digitális átalakulását a magyar IT-fejlesztők is figyelemmel kísérik, hogy a kommunikáció, a tartalmak készítése és optimalizálása, a szervezés, a zeneterjesztés, a jegyértékesítés, az oktatás területén és számos más, zenét érintő témában nyújtsanak innovatív szolgáltatásokat.

A Startupok Déutánja 2019 rendezvény zenei szekciójával a hazai digitális zenei fejlesztések népszerűsítése a cél. A látogatók tájékozódhatnak a hazai iparági startupokról, részt vehetnek a fejlesztők és zeneipari szakemberek részvételével zajló kerekasztal-beszélgetésen. Téma a digitalizáció és a zeneipar kapcsolata, a zenei fejlesztések iparágra gyakorolt hatása, a digitális fejlesztések kivitelezésének, finanszírozásának lehetőségei.

Hat projekt fog bemutatkozni: a Bandmap, a Givent, a Musicators, a Playsic, a ReverseTicket és a Phonic Chat. Ezek a koncertjegy-foglalástól a zenei oktatás digitális eszközrendszerének kialakításáig, a zenekarok online együttműködését segítő alkalmazásoktól a közösségi zenekészítésig sokféle témában kínálnak különböző megoldásokat.

A kerekasztal-beszélgetések résztvevői zeneipari szervezetek képviselői (Gold Record, Zeneipari Hivatal, WMMusicDistribution, Hangfoglaló Programiroda, Szent György Média és Informatikai Szakgimnázium, Artisjus, Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége), zenekarok, fesztiválszervezők (Blahalouisiana, Művészetek Völgye, Analog Music Hall), startupokkal foglalkozó tőkealapok és szakmai szervezetek (Hiventures, Oxo Labs, INPUT program) szakemberei lesznek.

A zenei szekció programjáról bővebb információ itt érhető el.

Nyitókép: Phonic Chat. Forrás: startupper.hu