A négymilliomodik Covid–19 elleni védőoltás első dózisának beadásával 2021 április végén lehetőség nyílt arra, hogy a színházak ismét megnyithassák kapuikat a közönség előtt. Az örömteli hírre reagálva a Magyar Állami Operaház az évadban tervezett műsorából az alábbi színpadi produkcióit teszi elérhetővé az érdeklődők számára: Giordano: Andrea Chenier (bemutató), Messerer-Krein: Laurencia, Molière-Lully: Úrhatnám polgár, Mozart–Rossini–Milhaud: Figaro3.

Az előadásokra az Opera a korábban bevezetett óvintézkedései megtartásával, páros helyek kialakításával, köztük két hely kihagyással nyitja meg nézőterét. Az előadások látogatása érvényes védettségi igazolvány meglétéhez kötött. A vonatkozó kormányrendelet értelmében az Opera csak ennek ellenőrzését követően engedhetik a nézőket az előadásokra.

A jegyértékesítés az előadásokra 2021. május 10-én 10.00-kor indul meg az Opera honlapján, az Erkel Színház pénztárában és az Opera Értékesítési Centrumban (1061 Budapest, Hajós utca 13-15., földszint I.).

Kiemelt kép: Figaro