A pályázók jelentkezését 2021. január 5. és február 5. között várja a MANK.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. 2021-re is meghirdeti a Fülöp Viktor Kossuth-díjas balettművészről elnevezett ösztöndíjat, amely 1998 óta nyújt támogatást a tehetséges fiatal előadó- és alkotóművészek, valamint a tánctudományokkal – elméleti, szakírói, pedagógiai tevékenységgel – foglalkozók számára.

Az ösztöndíj egy éven át tíz alkotónak havi bruttó 200.000 Ft összegű támogatást jelent, amelyben 30. életévüket még be nem töltött balettművészek, kortárs táncművészek vagy néptáncművészek részesülhetnek. Emellett pályázhatnak 35 év alatti koreográfusok, tánctudósok és táncpedagógusok is. 

Az ösztöndíj elnyeréséhez elektronikus formában szükséges feltölteni a pályázati adatlapot, szakmai önéletrajzot és egy munkatervet, amely bemutatja az ösztöndíjas időszak alatt tervezett szakmai tevékenységet. A dokumentációban szerepelnie kell egy videónak, amely a pályázó eddigi táncművészeti tevékenységét, előadását mutatja be. Az anyagi támogatás mellett a nyerteseknek lehetőségük nyílik majd egy nyilvános előadáson bemutatkozni, várhatóan 2022 tavaszán.

A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett szakértői kuratórium bírálja el. A pályázati anyagokat a www.alkotomuveszet.hu oldalon keresztül lehet feltölteni február 5. éjfélig. A weboldalon több információ is olvasható. 

Nyitókép forrása: a MANK Facebook oldala