Általános iskola felső tagozatos, illetve középiskolás korosztályok bevonásával tartják a rendezvényeket egészen a tanév végéig. A diákok egész délelőtt online kivetítés segítségével, élő, interaktív órákon vesznek részt, és a nap során a vetélkedők és feladatok közben pontokat gyűjtenek, minden iskolából a legtöbb pontot szerző osztály pedig egy múzeumi élmény-osztálykirándulásban részesül.

A program magába foglalja Balatoni József, alias Jocó bácsi interaktív történelemóráját és Redmenta vetélkedőjét, amelyen keresztül a diákok érdekességeket és tévhiteket ismerhetnek meg a trianoni békeszerződéssel kapcsolatban, és közelebb kerülhetnek az irredentizmus megértéséhez is. A Leskowsky Hangszergyűjtemény interaktív zenetörténeti foglalkozásán keresztül határon túli, népi magyar hangszereket mutatnak be, és humoros stílusban tudhatjuk meg, milyen Messenger-üzenetet küldtek egymásnak a pásztorok vagy éppen elszalad-e a medve, ha meghallja a doromb hangját.

Barangolhatunk a kismartoni Esterházy-kastély belső tereiben, és felfedezhetünk különböző kiállítási tárgyakat, berendezéseket, amelyek Joseph Haydn életéhez és művészetéhez köthetők. A Lendvai Galéria Múzeum Zala György munkásságáról és ezen belül is a Hősök terén található Millenniumi emlékmű történetéről, többszöri átalakulásáról és az adott korok eszményeinek megfelelő szoborcseréiről szóló történetekkel repít minket vissza az időben. A Petőfi Irodalmi Múzeum virtuális túráján az ikonikus költő életének egy-egy szakaszába nyerünk bepillantást teljesen más megvilágításban, így például a diákok megtudhatják, hogy Petőfi ma milyen Insta-sztárnak számítana vagy ha az osztálytársuk lenne, mennyire lázadna vagy éppen mennyire lenne jó tanuló. A Magyar Nemzeti Múzeum interaktív virtuális tárlatán keresztül pillanatok alatt Mátyás király korába repülünk vissza, és a fekete sereg élén harcolunk egy pavéze mögött, egy Corvinát olvasunk, ezüst dénárral fizetünk vagy éppen egy középkori lakomán veszünk részt.

A Néprajzi Múzeum online óráján a színfalak mögé leshetnek a tanulók, és megtudhatják, hogy lehet elszállítani és megmozgatni 215 ezer műtárgyat, hogyan költözik egy szekrény vagy egy hímestojás, mire kell figyelni egy kongói pajzs csomagolásánál és mire egy bundáénál.

A Katonai Emlékpark Pákozd egy izgalmas animációs filmmel és ehhez kapcsolódó vetélkedővel készül a magyar történelem egyik legfontosabb csatájának, a pákozd-sukorói összecsapásnak az előzményeiről, háttérinformációiról és stratégiai lépéseiről, hadvezéreinek gondolkodásáról.