A fesztivál augusztus 18-án 16.30-kor indul, a PTE Brass Band örömzenélésével és az óriásbábok táncával kísért felvonulással. 17 órától Németh Juci és G. Szabó Hunor lép színpadra, az estét pedig folklór forgatag és táncház zárja. A fesztivál során a Múzeum Igazgatóság udvarán játszik Ohnody, az Óperentzia, a pécsi Kubalibre és az I Am Soyuz.

A Káptalan Kertben fellép Beton.Hofi, a koncert vendége Lil Frakk. Ugyanitt lép színpadra az Ivan & Tha Parazol, a Blahalouisiana és a Kaktus; de lesz kifejezetten pécsi koncert O’Sullivan, Doggos, Jam&Slam + Slow, BandiT, Dj R-Nold közreműködésével, akik után a feltörekvő magyar énekes-rapper, T. Danny koncertezik.

Költői utazásra hív Karinthy Frigyes és társai koponyája körül Csákányi Eszter, Elek Ferenc és Hajdu Steve, Szó – Játék címmel pedig felolvasó-színházi előadás készül a kortárs költészet szójátékaiból olyan színészekkel, mint Hámori Gabriella, Trill Zsolt és Wunderlich József. A záró napon Minden Titok címmel Für Anikó és Hrutka Róbert tart zenés irodalmi estet.

Idén is lesz Design Liget – kreatív alkotótér és művészpiac, gyerekprogramok, tárlatvezetések, római kori játszóház, gyerekkoncertet ad Bogárdi Alíz, és az érdeklődők kipróbálhatják a parnasszusjátékot is, ami egy kreatív provokáció színház és képzőművészet határán. A Rózsakertben szombaton püspökségi gyerekprogramokkal, többek között Kaláka-koncerttel várják a családokat.

A rendezvény ideje alatt a Janus Pannonius Múzeum által szervezett programok ingyenesen látogathatók, a múzeumi kiállítások meghosszabbított nyitvatartással, kedvezményes jegyárral tekinthetők meg. A Pécsi Szelet Baranyai Gasztro Piknik pedig augusztus 20–21-én színesíti a Múzeum Utca Plusz rendezvényt.

Nyitókép: MTVA Bizományosi/Branstetter Sándor