fbpx

Ismét lesz Székely Fesztivál Budapesten

Két év kihagyás után ismét megrendezik a Székely Fesztivált Budapesten, a Millenáris parkban, ahol péntektől vasárnapig gasztronómiai különlegességek, kézművesek portékái, gyerekprogramok és koncertek is várják a látogatókat.

Idén is mintegy százötven erdélyi magyar vállalkozás mutatkozik be a fesztiválon.

Valamennyi korosztálynak készülnek programokkal. Idén Tamási Áronról is megemlékeznek születésének 125. évfordulója alkalmából.

A székely kézművesek mellett 200 fellépő ad műsort a nagyszínpadon.

Az esemény minden nap reggel 9-től este 9-ig várja a látogatókat, a belépés ingyenes. A legfontosabb eseményeket a Székely Fesztivál 2022 Facebook-oldalán is lehet élőben követni.

A nyolcvan négyzetméteres színpadon fellép Jobbágytelkéről a Szépszivárvány néptáncegyüttes, a székelyudvarhelyi Boróka néptáncegyüttes, a Válinka tánccsoport és a Turul táncosok, valamint a Tisztás gyerekcsoport Kézdiszentkeresztről. Idén először könnyűzenei koncertek is lesznek: péntek este gyergyószékről a Teddy Queen rockegyüttes, másnap a Lazy Jam jazzegyüttes zárja az estet.

A Vendégváró Székelyföld című kiállítás minden nap más megye, köztük Hargita, Maros és Kovászna látnivalóit, kulturális értékeit mutatja be. A háromszéki Székely Csárda húszféle székely ételkülönlegeséggel várja a látogatókat.

Minden nap jótékonysági tombolasorsolást is tartanak, amelyen egyebek mellett dedikált focilabdát, a Magyar Tisztirend által készített kardot és utazást is kisorsolnak. A gyerekeket kézműves-foglalkozások várják: lesz fafaragás, korongozás és kürtőskalács-készítés.

Fotók: Székely Fesztivál 2022

A rovat további cikkei