fbpx

Ismét megELEVENedik a Bartók Béla Boulevard

Az Eleven Tavasz idén június 2-3. között pezsdíti fel a Bartók Béla Boulevard-t a nyárváró fesztiválja során, ahol a közösségek ereje kerül a középpontba. Színes köztéri programokkal vár mindenkit a főszervező Bartók Boulevard Egyesület a Gellért és a Gárdonyi téren, valamint a Feneketlen-tónál.

A Finnagorával való együttműködésnek köszönhetően finn kulturális programokkal gazdagodik tovább az Eleven Tavasz, ahol a zenei programok mellett workshopokkal, gasztroprogramokkal és kiállításokkal várják a látogatókat az utca és környékének legjobb kulturális és gasztrohelyei, üzletei.

A Bor- és Kézművesben a finn ősi eposz, a nép teremtéstörténetét feldolgozó Kalevala világát mutatják be képzőművészeti alkotás, festmény, installáció és hanganyag együttesével. Az ArtMasters Kreatív Műhely foglalkozásán a vászontáskákra finn népi motívumokat festhetünk, a Kiss Áron Magyar Játék Társaság segítségével a világszerte ismert Mumin figurák és a Muminvilág lakóiról szóló bájos, kalandos, békés mesék és történetek ihlette egész napos workshopon vehetünk részt, ahol a textilfestés mellett apró textilfigurákat készíthetünk. Az Az ezer tó országa, ezer SZEMpontból című programonaz Optika Valentin szervez memóriajátékot. Finn nyelvű kávézóval és Nokia-kiállítással is kedveskednek nekünk. 

A Faur Zsófi Galéria már megújult az elmúlt években, most pMoha vendéglátóhely nyitott újra megújult külsővel és belsővel, Szpot néven. 

Az elmúlt hónapokban új tagokkal is bővült a Bartók Boulevard Egyesület. Az ArtMasters Kreatív Műhelynél újraalkothatod kedvenc festményeidet a saját, egyedi elképzeléseid alapján. Ők minden eszközt biztosítanak számodra, neked csak a kreativitásodat kell magaddal hoznod foglalkozásaikra. Az Autistic Art Alapítvány művészeti programját kortárs képzőművészeti szemlélettel kifejezetten autizmussal élők számára alakította ki: a rajzterápia lehetővé teszi, hogy fejlődjenek, éa képessé teszi őket arra, hogy megnyíljanak a rajzokon keresztül. Új az egyesületben a Feneketlen-tó ikonikus étterme, a Hemingway.

Mind a gasztronómia, mind a művészeti kínálat tovább erősödik az Egyesület életében, amely földrajzilag is kinőtte magát, hiszen a Gellért tértől induló kultikus szerveződés már nem áll meg a Móriczon, egészen a Feneketlen-tóig tart a pörgés, a minőségi programkínálat.

Az Eleven Tavasz a közösségek építésére fókuszál: az egyesület tagjai és az utca közterületei egy térré alakulnak azon a kincskereső játékon, amelyet az Insert Program támogatásával szerveznek meg a tagok, a városlakók és városhasználók körében.

Az Eleven Tavasz alkalmából a Faur Zsófi Galériában a Szentendrén élő és alkotó Lukoviczky Endre festőművész és grafikus önálló kiállítása, Lajkó Nóra Festészet fehér zajjal című performansza pedig a Kelet Kávézó és Galériában látható. A Fári Antikvitás & Art Galériában Gruber Béla grafikáiból nyílik kamarakiállítás, amely a trianoni történések okán a nemzeti, családi kifosztottságot mutatja be. Kustán Ádám a Bor- és Kézművesben, a Nehézlemez Műhely a Gárdonyi téren lép fel, élményfestést és kreatív festőworkshopot tart az ArtMasters Kreatív Műhely. A Gellérthegy boszorkányainak nyomába eredhetünk a Sétaműhely segítségével. Mika Edit jól ismert sétája idén borkóstolóval egészül ki. A Figaró Bűvészbolt által pedig varázslat költözik a BBB KultPontba. A Medence Csoporttal Re+concept kreatív újrahasznosító workshopján használt reklámmolinókból bárki látványos, jól használható, egyedi tárgyat készíthet, de alkothatunk a fesztiválon makettet és nemezbőrből kulcstartót is. A programból nem hiányozhatnak a környezettudatos események sem, így a Tudatos Vásárlók Vidámparkja a Gárdonyi téren nyílik meg, de lesz ruhafeldolgozó foglalkozás is.

Az Eleven Tavasz együttműködő partnerei: Budapest Főváros Önkormányzata, Finnagora, Újbuda Önkormányzata, BBB KultPont, Insert projekt, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, SzentImre 100.

Az Eleven Tavaszt a Bartók Boulevard Egyesület szervezi. 

A rovat további cikkei