Két előadással mutatkozik be a vajdasági Nyári Mozi Színházi Közösség december 10-én és december 11-én a budapesti Bethlen Téri Színházban.

December 10-én a vajdasági társulat Csodálatos hétköznapok című előadását láthatja a közönség, amely Az angyal válaszol című kötet alapján született, Döbrei Dénes rendezésében. 1943–44 fordulóján, a világháború embertelenségében néhány fiatal budapesti művész egy elzárt budaligeti házban az angyalokkal folytattak párbeszédet. A szeánszok résztvevői közül egyedül Mallász Gitta élte túl a második világégést. Az általa lejegyzett és évtizedekkel később nyilvánosságra hozott Az angyal válaszol című dokumentum az elhivatottságukban erős, végsőkig kitartó alkotók üzenetét tolmácsolja.

Másnap, december 11-én este a Terra Vojvodina című előadás látható, mely Igor Halašević szabadkai fényképésznek a vajdasági tájról készített fotóinak ihletésére jött létre. Az előadás a vajdásági táj által kiváltott érzeteken, az ehhez a tájhoz kötődő élet ritmusainak kompozícióin alapszik: a nyárfák sistergő susogásán, a nyári szellőben ringó levelek táncán, az eget és a földet a végtelenben összehúzó kötelékek feszülésén. Újraolvasott korábbi művek és kortárs alkotások alapján a táj ízét, színét tárja elénk. Kik vagyunk? Merre tartunk? Kik és hogyan fogalmaznak az otthonos tájról és annak múltjáról?

A Bethlen Téri Színház kiemelt céljai közt szerepel, hogy lehetőséget teremtsen a budapesti közönségnek, hogy megismerhessék a határon túli alkotóműhelyek repertoárjának keresztmetszetét, ezzel is szélesebb képet nyújtva a magyar kultúráról.

A nyitókép jelenet a Terra Vojvodina című előadásból.