Zimányi Zsófia művészeti vezető a múlt év eredményeit összegezve örömmel mesélte, hogy 287 előadást mutattak be, amelyek közül több mint 50 programot ingyenesen látogathattak. Az eseményekre közel 20 ezer jegy kelt el, további 3 ezren pedig a díjmentes kiállítás-megnyitókra, könyvbemutatókra, szakmai találkozókra és a klub programokra is eljöttek.

A tavalyi sikerek után idén hat különleges premierrel készülnek. Elsőként a 2014 májusában már bemutatott Előttem az élet ? In memoriam Margitai Ági című darab felújított változatát tűzik műsorra szeptember 1-jétől, Nagy Mari, Csomós Mari, Lukács Sándor és Jordán Tamás szereplésével. Émile Ajar nagysikerű kultuszkönyvét Alföldi Róbert viszi színre, aki bravúros szereposztási csavarral teszi még izgalmasabbá a történetet. November 26-án mutatkozik be Eric-Emmanuel Schmitt kétszereplős lélektani szalondrámája, a Rejtélyes viszonyok. A külvilágtól elvonuló, Nobel-díjas író és a fiatal újságíró történetét feldolgozó, szerelmi szálakkal fűszerezett színműből Hirtling István és Lábodi Ádám szereplők adtak ízelítőt. A produkció a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal együttműködve valósul meg.

Rozsavolgyi_szalon

Jean-Marie Chevret Amazonok című műve december 16-án érkezik a Rózsavölgyi szalon színpadára. Náray Erika, Györgyi Anna és Auksz Éva, a három középkorú hölgyet játszó színésznő szerelmet, csalódást és igazi, amazonokhoz méltó háborút ígér a színpadon. A Mark St. Germain tollából származó Istenek tanácsa Magyarországon január 28-án debütál. Az élet és halál kérdéseit boncolgató mű színtere egy orvosi konzultáció, mely során az orvosok olyan komoly kérdésekről döntenek, mint hogy ki kaphat új szívet.

Déry Tibor novellái és Makk Károly azonos című filmje alapján Keszthelyi Kinga készített szövegkönyvet a Szerelem című műből, melynek premierjét március 10-én tartják. A játék során Molnár Piroska, Pető Kata, Őze Áron és Sütő András az emberi szeretetről, a hűségről és a bizalomról tesz majd tanúbizonyságot. Réczei Tamás Budapest, te édes! nevet viselő alkotásából pedig Almási Éva színésznő nyújtott kóstolót, aki a darabban egy nem mindennapi kérést tesz taxisofőrje felé, miszerint addig vigye végig a számára fontos helyszínekre, míg húsz ezer forintja engedi.