fbpx

Itt vannak a 2023-as Bánkitó Fesztivál első nevei

Új színpadok, régóta várt „elsőbánkozók” és önkéntesekből avanzsált headlinerek vátják a közönséget július 13. és 15. között.

A 2023-as Bánkitó fesztivál egyik legérdekesebb újítása, hogy idén teljes pompájában térhet vissza Bánkra a fesztivál ikonikus színpada, a Tószínpad, ráadásul most először délutántól egészen késő estig játszanak majd a zenekarok a tónál.

Idén a 30Y és a Bánkitó is végre egymásra találnak,

amely együttállásról Beck Zoli a következőket mondta: „Minden helynek van szelleme, azoknak is, ahol még nem jártál. Azért akarsz odamenni, különben minek. Annyian annyi jót meséltek a Bánkitóról, hogy idén beköltözünk egy kis időre mi is.”

Aki eljön, annak minden bizonnyal a nyár egyik legexkluzívabb Carson Coma-koncertjében lesz része,

nem csak a különleges helyszín, hanem a zenekar erős Bánkhoz és Bánkitó Fesztiválhoz való kötődése miatt is. „Itt nőttünk fel, itt önkénteskedtünk, ide jártunk nyaralni, itt kezdtünk el igazán bulizni. Alakulásunkkor azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy öt év múlva headlinerek szeretnénk lenni a Bánkitó Fesztiválon. A tenyerünkben van Nógrád megye, a szívünkben pedig a rokk, találkozunk július 14-én a Tószínpadon!” 

A tábor területén egy egészen újfajta élményben részesülhet a Bánkitó közönsége,

ahol a színházi előadásokat követően a megszokottól eltérő szögben lehet majd megtekinteni többek között a Freakin’ Disco vagy a Henri Gonzo és a Papírsárkányok koncertjét. Ugyanezen a színpadon lép majd fel a Platon Karataev is. A zenekar frontembere, Balla Gergő számára „a Bánkitó az a fesztivál, amiben ott van a teljes csomag, ikonikus helyszínek, mint például a Tószínpad, közel van a természethez, társadalmilag érzékeny, szuper a stáb, minden évben sok, számomra is fontos előadó van a line-up-ban, a közönségnél pedig azt érzem, amit a Platon-koncertek után szoktam, csak kiterjesztve: látok egy egy irányba tekintést, és szinte mindenkivel jó lenne meginni egyszer egy kávét és beszélgetni.”

Szombat este Beton.Hofi tószínpados koncertje után laza tempóban átsétálhatunk a Bánkitó legújabb színpadához, amiről egyelőre annyit árulnak el, hogy Hundred Sins, Kolibri, Ekhoe és Sisi is a fellépői között lesznek.

Régi adósságát törleszti a szervezőgárda az idén debütáló „pénbat” elnevezésű (péntek-szombati) bérletettel, amit kifejezetten a hétvégi fesztiválozók igényeire szabtak, emellett természetesen elérhetők maradnak a napijegyek és bérletek is.

Fotó: Varga Bence

A rovat további cikkei