A rendező olyan karaktert keresett, aki fizikailag hasonlít Fidel Castróra, és rendelkezik az ő karizmájával is – nyilatkozta csütörtökön az AFP-nek John Martinez O’Felan producer.

A 44 éves színész most tűnik fel második alkalommal egy produkcióban azt követően, hogy 2018-ban szexuális zaklatásról és visszaélésekről érkezett bejelentés személyével kapcsolatban. James Francót négy régebbi tanítványa vádolta azzal, hogy zaklatta őket a meztelen filmjelenetekben. A 127 óra című filmjéért 2011-ben Oscar-díjra jelölt színész egy múlt decemberben adott interjújában elismerte, hogy egyes diákjaival volt szexuális kapcsolata.

 A Kuba Alinája című filmet Miguel Bardem rendezi, aki Javier Bardem spanyol rendező unokatestvére. A filmet Kolumbiában forgatják augusztus 15-től.

Fidel Castro lánya, Alina Fernandez 1994-ben. Fotó: AFP/Pam Price

Castro lányát, Alina Fernandezt Ana Villafane alakítja, míg Fidel Castro egykori nagy szerelmét, Natalia Revuelta Clewst az argentin Mia Maestro formálja meg.

A most 66 éves Alina Fernández 1990 óta él száműzetésben. Miamiban lakik, a kubai rendszer ellenzője. Életrajza Fidel az apám: Castro lázadó lányának emlékiratai címmel jelent meg.

Nyitókép: James Franco amerikai színész. Fotó: AFP/Ander Gillenea