Szamosi Zsófia is bemutatkozik a 6SZÍN-ben. A Jászai Mari-díjas színésznő a Lemez két oldala produkcióban debütál 2021. október 18-án.

A Janikovszky Éva azonos című regényéből készült A lemez két oldala című produkciót 2013-ban mutatták be Tollár Mónika rendezésében. A „felolvasó képzeletszínház” az évek alatt számos sikert megért, és több színművész is megszólaltathatta Janikovszky gondolatait. 2021. október 18-án Szamosi Zsófiával egészül ki a produkció csapata, így Horváth Lili, Elek Ferenc és Simon Kornél mellett a Jászai Mari-díjas színésznőt is láthatja a 6SZÍN közönsége.

Az előadás tökéletes kikapcsolódás kínál. Jókat nevethetünk a szereplőkön vagy akár saját magunkon is, ha meglátjuk, hogy hogyan változik az ember véleménye és viselkedése attól függően, hogy épp milyen szerepben van jelen egy-egy jelenetben, hogy anyaként, feleségként vagy anyósként mondja vagy éppen tudja meg a „tutit” ugyanarról a dologról.

„Biztos mindenkinek ismerős, ha a saját
véleménye nagyon eltér
a saját – adott esetben fél órával
ezelőtti – véleményétől,
csak mert közben egy másik szerepbe került, és
már nem az anyukáját kell győzködnie ugyanarról, hanem a gyerekét. Nyilván néha
nagyon nehéz nevetni ezeken a helyzeteken, de egy sötét
nézőtéren simán lehet úgy csinálni, mintha ez nem rólunk szólna, hanem másokról.

A fergeteges előadás gyorsan magával ragadja az embert, az elragadtatottság állapotában viszont nehéz színlelni, így a röhögés feloldja azokat a gátlásokat, amik ezekben a helyzetekben rakódnak ránk. Janikovszky Éva azonban túl jó megfigyelő, a megengedő humor nem fedi el, hogy ezek bizony mi vagyunk. Szóval ez valami felszabadító röhögés, amiből kevés van az életünkben, miközben minden más módszer hatástalannak tűnik az élet nagy kérdéseinek kezelésére” − írják az előadás ajánlójában.

Kiemelt kép: Stellatus