A feketehumor és a komédiák kedvelői jegyet válthatnak Yasmina Reza Az öldöklés istene című „házaspárbajára” vagy David Javerbaum Isteni végjáték című Broadway-darabjára. A kortárs magyar irodalom rajongói megnézhetik a Totth Benedek Holtverseny című nagy sikerű mai fejlődésregényéből vagy a Háy János A bogyósgyümölcskertész fia című novellafüzéréből született monodrámákat.

Feledhetetlen élményt ígérnek a magával ragadó, ám a magyar színházi hagyománytól eléggé távolságot tartó zenés és táncos produkciók, mint Jerry Herman és Harvey Fierstein Az őrült nők ketrece című musicalje vagy a Frivol című kortárs néptáncelőadás, nem is szólva a Klaus Mann regénye alapján született Mefisztó című kortárs kabaréról.

A klasszikus vígjátékok kedvelői újra láthatják Molnár Ferenc Egy, kettő, három című komédiáját. Januárban ismét műsorra kerülnek a fiatal közönséget megszólító darabok is, mint a Megálló és a Nézz le! című ifjúsági előadások vagy a Szociopoly című interaktív színházi társasjáték. Aki pedig a színházi csemegéket, a kortárs színpadi esztétikát kedveli, annak szívből ajánljuk a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház rendhagyó monoelőadását, a Béres Márta One Girl Show megtekintését február elején.

Nyitókép: Mefisztó. Fotó: Lakatos Péter