A szombati Magyar Kincsek koncert műsora Veress Sándor fiatalkori, 1933-as Szonatinájától Eötvös Péter 2008-as Octetjéig ível a Concerto Budapest égisze alatt született és keretei között működő Ligeti Ensemble és az együttes rezeseiből álló Concerto Brass előadásában Keller András vezényletével. A koncertet beszélgetést követi.

Január 15-én Bach zenéjével nyitja meg a 2021-es évet a Concerto Budapest Matan Porat zongorista és a zenekar fuvolistája, Kaczander Orsolya közreműködésével a Zeneakadémia Nagytermében. A Bach-évnyitó első, 18 órakor kezdődő koncertjén versenyművek hangzanak majd el, míg a második, 20 órakor kezdődő hangversenyen a szvit és a fúga műfaja áll majd a középpontban. Matan Porat, a Berlinben élő izraeli zongorista a vonósokra írt III. Brandenburgi verseny után három billentyűs versenyműben is játszik majd, Kaczander Orsolyának pedig George Benjamin 2007-es Bach-átiratában jut majd kitüntetett szerep.     

A hónap végén, január 23-án és 24-én romantikus kamaradarabok, majd Haydn, Mozart és Beethoven művei szólalnak meg. Az első koncerten Wagner, Schumann és Schubert nagyzenekari és kamaraművei lesznek műsoron Perényi Miklós, a Keller Quartet és a zenekar tolmácsolásában, 24-én Vashegyi György áll a karmesteri pulpitusra, s a műfajilag rendkívül vegyes darabok megszólaltatásában Szutrély Katalin szopránénekesnő és a zenekar visszatérő vendégművésze, Berecz Mihály csatlakozik az együtteshez.

Nyitókép forrása: a Concerto Budapest Facebook oldala