A Hopp Ferenc Múzeumban a teák kedvelőit a teaceremónia, a japán sportok iránt érdeklődőket a karatésok és a kardművészek bemutatója, míg a zenekedvelőket Kenéz László bambuszfurulya-művész és a Kiyo-Kito Taiko együttes dobkoncertje várja. Emellett nem maradnak program nélkül a japánképregény- és rajzfilmrajongók sem, a cosplayversenyen a szerepjáték-kedvelők mutatják meg őrült és parádés öltözeteiket. A múzeum kertjében az origami mellett kalligráfiabemutató is lesz, amely a betűírás művészetét ismerteti meg az érdeklődőkkel, a mesesarok pedig izgalmas történetekkel repíti el a hallgatókat a japán mesevilágba. A játékos kedvűeket Makó Péter négydanos mester és társai avatják be a tradicionális táblajáték, a go rejtelmeibe.

13256369_1110633079010304_4900388498966333150_n
Japán nők frizurájának elkészítése
Dr. Bozóky Dezső fotográfiai gyűjteménye, 1907 kézzel színezett üvegdia, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum

A kulturális programok mellett a rendezvény ideje alatt ki lehet próbálni a siacu masszázst, amelyben a modern és a keleti gyógyászat több ezer éves hagyományai keverednek, és feszültségoldásra alkalmas.

A Kogart Házban ezúttal tudományos ismeretterjesztő előadások várják az érdeklődőket, melyek bemutatják a japán fametszetek, sírfreskók, vezetéknevek, továbbá az animék világát, illetve ismertetik a furosiki kendő használatát. Ezeken túl olyan témakörök is szóba kerülnek majd, mint a japán gazdaságpolitika, a japán hangszerek világa vagy a magyarországi japán nyelvoktatás. A Kogart Házban várja a látogatókat a manga, a haiku, a cosplay és a kardkiállítás is.

A Japánspecialista utazási iroda munkatársai praktikus és hasznos tanácsokkal látják el a Japánba utazni vágyókat, beavatják őket a távol-keleti utazások kulisszatitkaiba, továbbá speciális előadással is készülnek.