Szentendre belvárosának sétálóutcáján, a Dumtsa Jenő utcán az ország neves magyar pincészetei várják az érdeklődőket, a Barcsay Múzeum udvara pedig három napra jazzudvarrá alakul , ahol a hazai jazztermés legjavát ízlelheti meg a közönség.

„Karosi Júlia énekesnő Bartók és Kodály példáját követve indul kortárs irányba, Lantos Zoltán elektromos hegedűn hoz elképesztő groove-okat. Az álomszép gitározás három mestere, a költő Bende Zsolt, a varázsló Gyémánt Bálint és a filozófus Gadó Gábor adnak együtteseikkel koncertet. A Bop Cats ellenállhatatlanul idézi meg a jazz hagyományból Cannonball Adderleyt. Charles Mingus modernségét Ajtai Péter szextettje teszi újra átélhetővé” – fogalmaznak a fesztivál szervezői.

Az altszaxofonos Tóth Viktor „kikacsint” Charlie Parkerre a DJ-pult mellől, ahogy Vörös Niki is felidézi híres énekesek örökzöldjeit. A klasszikus orgonista Fassang László új oldaláról mutatkozik be Ávéd János együttesében, Nagy János triójának nemcsak a felállása lesz meglepő, hanem a hangzása is, Lukács Miklós pedig cimbalmon ad koncertet.

A fesztivál programját városismereti és gasztronómiai séták, pincetúrák és boros workshopok egészítik ki, a helyi éttermek, termelők és szolgáltatók pedig borvacsorával vagy egyedi, borra hangolt menüsorokkal és programokkal készülnek.

A Szentendrei Jazz- és Borfesztivál teljes programja ezen a linken érhető el.

Nyitókép: ilovedunakanyar.hu/Deim Balázs