Újjászületése óta idén harmadik alkalommal lesz Alba Regia Feszt a királyok városában. A háromnapos fesztivál e röpke pár év alatt máris hazánk egyik legjelentősebb zenei eseményévé nőtte ki magát. Az idei évben két helyszínen várják a jazz, a funk és általában véve a jó muzsikák szerelmeseit Székesfehérváron.

 

A berlini Mo?Blow az egyik legizgalmasabb jazz-funk csapat a nemzetközi palettán, koncertjük garantáltan felrázza majd a kedélyeket. Vidám, energikus zenéjükkel még egyszer utoljára megörvendeztetik a közönséget. A Hotel Magyar Király előtti téren augusztus 10-én búcsúturnéjuk keretében látogatnak el Magyarországra.

MoBlow

A fesztivál első napján Szakcsi Lakatos Béla, illetve a Varga János Poject koncertjét hallhatjuk ugyanitt, másnap a Mo?Blow előtt a Garami Funky Staff muzsikál, de a zárónap is ígéretes: a nagyszínpadon KosziJanka, a Kék Nyúl Hammond Band és a hátborzongatóan izgalmas hangú Sena lesz. 


Az idei Alba Regia Feszt a dívák fesztiválja, tehetséges és gyönyörű énekesnők csokra várja a lágyságra és a finom muzsikára éhezőket: Munkácsy Esztert és a 2015-ös Fehérvár Hangja-nyertes Zabos Reginát is láthatjuk a nagyszínpadon.

A Múzeum Udvar meghitt légkörében pedig többek között Vörös Janka, az Oláh Krisztián Trió és a Várallyay Petra Trio nyújtanak majd felejthetetlen élményt.

10672302_10152525306384247_5617121555196072247_n

A nagy történelmi és kulturális múlttal rendelkező város 1967-től csaknem húsz éven át otthont adott az Alba Regia Jazz Fesztiválnak. A fesztivál két főszervezője Mits Gergő előadóművész, a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékének vezetője, többek között a United zenekar basszusgitárosa és Vörös Tamás előadóművész, a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola művészeti igazgatója. Céljuk egy hosszú távú zenei projekt kialakítása, nemcsak a nyári fesztivál keretein belül, hanem egész évre kiterjesztve.

 

A fesztivál küldetése az ifjú tehetségek támogatása is. Idén ezt jól tükrözi a Bartók Béla téren felállított színpad, melyen a Fehérvár Hangja 2016 verseny döntősei lépnek fel.

 

Az augusztus 9. és 11. között tartó Alba Regia Feszt nagyszínpados koncertjei Székesfehérvár város támogatásának köszönhetően ingyenesen látogathatóak. A Múzeum Udvar eseményeihez a belépő 500 forint.