Nemény András hozzátette, hogy a szaktárca részéről már aláírt megállapodás szerint az önkormányzat a Weöres Sándor Színház idei működéséhez 210 millió forinttal, a bábszínház fenntartásához pedig 26 millió forinttal járul hozzá saját költségvetéséből.

A megállapodás három évre szól, így a következő két évben is ugyanekkora összegű működési támogatásra számíthat a szombathelyi színház és a bábszínház is.

A Weöres Sándor Színház tavaly központi forrásból 208 millió forintot, valamint a kieső tao-bevételek pótlására 93 millió forint kapott, önkormányzati támogatása pedig 185 millió forint volt. A Mesebolt Bábszínház 75 millió forint központi és 21 millió forint önkormányzati támogatással gazdálkodhatott.

A polgármester sajtótájékoztatóján bejelentette azt is, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntése alapján az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. 600 millió forint támogatást kap a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ (MMIK) épületének felújítására. Hozzátette: az Ady téri épület – amely egyébként otthont ad a bábszínháznak is – jelenleg leromlott műszaki állapotban van, rendszeresen beázik, ezért van szükség a felújításra.

Nyitókép: Nemény András, Szombathely polgármestere és Horváth Soma alpolgármester. Fotó: Kiss Tamás