Hatodik alkalommal lehet ajánlást tenni a Halmos Béla-vándordíjra és -emlékéremre. A Hagyományok Háza az egész Kárpát-medencéből és a diaszpórából is vár előterjesztéseket, az elismeréseket a díjazottak május 10-én, a Táncház Napján vehetik át a Zeneakadémián.

A két díj kuratóriuma által megfogalmazott felhívás a Hagyományok Háza honlapján olvasható. A meghirdetők a jelöltek szakmai életrajzát és legfeljebb egyoldalas szakmai ajánlását elektronikusan várják a hhbk@hagyomanyokhaza.hu címre.

Jelöltet ajánlhat természetes és jogi személy, illetve nem jogi személyként működő szakmai szervezet is az egész Kárpát-medencéből és a magyar diaszpórából. 2015-ben, a IV. Táncház Napján rendezett gálán a Zeneakadémia nagytermében először adták át a Halmos Béla-vándordíjat és -emlékérmet a legendás népzenész és kutató emlékére. Az esemény hagyományt teremtett: egy arra méltó prímás Halmos Béla egykori hegedűjét, Barbarossa János munkáját veheti át egy évi használatra minden évben vándordíjként a szakmai kuratórium döntése alapján.    

A Hagyományok Háza Baráti Köre Egyesület a Halmos Béla-emlékérmet a táncházak szervezésében kiemelkedő munkát végzett személynek ítéli oda. Az elmúlt években a vándordíjat olyan kiváló prímások kapták, mint Lipták Dániel, Horsa István, Nyitrai Tamás, Mihó Attila és Csonka Ferenc, az emlékérmet pedig Ötvös Györgyi, Virágvölgyi Márta, Simoncsics János, Henics Tamás és Havasréti Pál vehette át.    

Jelöltállítási határidő: 2020. április 8. Információ itt érhető el.