fbpx

Jimmy Kimmel lesz a 2023-as Oscar-gála házigazdája

Jimmy Kimmel komikus, showman lesz a 2023. márciusi Oscar-díjkiosztó gála házigazdája.

Jimmy Kimmel hosts The 89th Oscars® at the Dolby® Theatre in Hollywood, CA on Sunday, February 26, 2017.

A producerek, Glenn Weiss és Ricky Kirshner azt ígérték a közleményükben, hogy a műsorvezető mulatságos lesz és bármire kapható.

Kimmel harmadszor lesz a gála házigazdája. 2017-ben gyakorlatilag megmentette a díjátadót a káosztól, amely azt követően tört ki a színpadon, hogy először véletlenül a valódi győztes helyett egy másik produkciót hirdettek ki a legjobb film Oscarjának nyerteseként. Egy évvel később sem volt könnyű dolga, mivel éppen a gála előtti hónapokban lendült fel a #metoo-mozgalom, amelynek komoly hatása volt a hollywoodi filmgyártásra is.

Kimmel viccelődve úgy értékelte: „Az, hogy harmadszorra is felkértek, vagy nagy megtiszteltetés, vagy csapda.” Hozzátette: akárhogy is legyen, hálás a filmakadémiának, hogy miután a jók nemet mondtak, azonnal ő jutott az eszükbe.

A 2018-as Oscar-gála után Kimmel általában dicsérő kritikákat kapott, de ezt követően három évig nem kért fel házigazdát a filmakadémia. Az idei, 94. Oscar-díj-átadót Regina Hall, Amy Schumer és Wanda Sykes vezényelte a színpadról. Az eseményt 15,36 milliós közönség látta. Az azt megelőző években a koronavírus-járvány miatt is jelentősen megcsappant a nézettség.

Bill Kramer, a Amerikai Filmakadémia igazgatója és Janet Yang, a testület elnöke Kimmel szakértelmét, filmek iránti szeretetét méltatva azt is kiemelte, hogy a műsorvezető képes felejthetetlen élményt nyújtani a gála iránt érdeklődő sok milliós globális közönségnek.    

A 95. Oscar-gálát március 12-én vasárnap rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban. A műsort az ABC tévécsatorna közvetíti élőben, és világszerte több mint 200 országban és térségben láthatják a nézők. Kimmel felesége, Molly McNearney, a Jimmy Kimmel Live! showműsor társírója és executive producere az Oscar-gálán is executive producerként dolgozik majd.

Nyitókép: A.M.P.A.S./Aaron Poole

A rovat további cikkei