fbpx

Jimmy Kimmel negyedszer vezényli le az Oscar-gálát, mégsem ő a csúcstartó

Jimmy Kimmel lesz a 2024 márciusi Oscar-gála házigazdája. A népszerű műsorvezető negyedik alkalommal szórakoztatja majd a ceremónia közönségét – számolt be róla a Variety.com.

A gála executive poducere Molly McNearney lesz, aki már tavaly is közreműködött a műsor összeállításában. Az Emmy-díjas Kimmel 2017-ben, 2018-ban és tavaly vezette a gálaműsort.

Korábban Whoopy Goldberg és Jack Lemmon szerepelt négyszer házigazdaként az Oscar-showban. A csúcstartó azonban Bob Hope, aki 11 alkalommal állt az Oscar színpadára műsorvezetőként.

Bill Kramer, az amerikai filmakadémia elnöke örömmel üdvözölte Kimmel és McNeatney visszatérését. „Osztoznak velünk a filmek szeretetében, és abban az elkötelezettségünkben, hogy dinamikus, szórakoztató műsort készítsünk globális közönségünk számára” – idézte Kramert a Variety.com. A tavalyi Oscar-gálát 18,8 millió néző látta, ami 13 százalékos növekedést jelentett az előző évhez képest.

Idén a díjakért versengő filmek között lesz a Barbie és az Oppenheimer, és minden bizonnyal a legjobb film díjáért indul majd az American Fiction, a Megfojtott virágok, a Maestro és a Szegény párák is. A legjobb nemzetközi film kategóriában Magyarország idén Gauder Áron Kojot négy lelke című animációs filmjét nevezte.

Az Oscar-jelöléseket 2024. január 23-án hozzák nyilvánosságra. A 96. díjátadó gálát 2024. március 10-én rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban.

Nyitóképen Jimmy Kimmel amerikai televíziós műsorvezető 2019-ben. Fotó: Chris Delmas / AFP

A rovat további cikkei