fbpx

Jön a Shrek musical!

Az ogre és a hercegnő története minden idők egyik legnépszerűbb animációs filmje, nem csoda, hogy néhány évvel a bemutatót követően el is készült a színpadi változata, és a Broadwayn megtartották a Shrek ősbemutatóját. Azóta több európai országban is láthatta már a közönség, 2016-ban pedig Magyarországra is megérkezik. A magyar fordítást Galambos Attila és Szente Vajk közösen készítették, utóbbi egyben az előadás rendezője is.

shrek1

Az április 21-i sajtótájékoztatón fény derült a szereposztásra, legalábbis egy részére, hiszen bizonyos karakterekre ? köztük az egyik nagy kedvenc, Szamár szerepére ? még nem találták meg a legalkalmasabb személyt.

shrek2

Az viszont már biztos, hogy a címszerepben Feke Pál lesz látható: Szente Vajk számára kezdetektől fogva egyértelmű volt, hogy ő lenne a legalkalmasabb Shrek megformálására. Párját, Fionát Szinetár Dóra, Farquuad nagyurat Serbán Attila, a Sárkányt pedig Szulák Andrea játssza majd.

A további főbb szerepekben Antal Timit, Danics Dórát, Varhegyi Lucas Palmirát, Oláh Gergőt, Sári Évit, Szabó Dávidot és Veress Mónikát láthatja a közönség. Az előadás producere Rosta Mária, a Zikkurat Színpadi Ügynökség vezetője.

shrek3

A mese rajongóinak még egy picit várnia kell a bemutatóra: 2016. május 29-én, gyereknapon láthatják majd először a Papp László Budapest Sportarénában.

Fotó: Csákvári Zsigmond

A rovat további cikkei