Megyimórecz Ildikó és Brickner Szabolcs magánénekesek adják elő a Magyar Állami Operaház idei karácsonyi dalát az intézmény zenekarának és énekkarának közreműködésével.

László Boldizsár zenei rendezésében, Ókovács Szilveszter magyar szövegével és koncepciója nyomán csendül fel a dal, amelynek alapja Josh Groban amerikai énekes 2004-ben megjelent You Raise Me Up című dala. A dalhoz videóklip is készült, amelyet Czeglédi Zsombor rendezett. A klipben a két énekes mellett kiemelt szerepet kapott a Magyar Nemzeti Balett két szólistája, az életben is egy párt alkotó Starostina Kristina címzetes magántáncos és Kekalo Iurii magántáncos, akik több mint egy évtizede tagjai az Opera együttesének, és éppen egy éve állampolgári esküjüket is a forgatás helyszínéül szolgáló operaházi színpadon tették le. A klip utolsó szegmenségben ugyancsak közreműködnek az Opera énekkari művészei, akik először szerepelnek a dalszínház immár hagyományosnak mondható karácsonyi videójában.

Az Opera harmadik éve jelentkezik klippel az ünnepek alkalmából. 2021-ben a ház együttesei és szólistái Adolphe Adam Cantique de Noël című klasszikus karácsonyi dalát adták elő, míg 2022-ben a Gyermekkar az ukrán népdalon alapuló Carol of the Bells magyar változatát énekelte el Glória cseng címmel.

Nyitóképen Megyimórecz Ildikó és Brickner Szabolcs az Opera karácsonyi klipjében.