Szeretünk, Kátya néven szerveznek jótékonysági koncertet a beteg színésznő külföldi gyógykezelése költségeinek előteremtésére a Szegedi Nemzeti Színházban május 25-én.

Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő. Fotó: Jaksa Tímea
Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő. Fotó: Jaksa Tímea

Az eseményről a következő felhívás jelent meg a Facebookon:

„Bizonyára sokatoknak feltűnt, hogy Tompos Kátya két éve nem látható színházakban, koncerttermekben, és eltűnt a média látómezejéből is. Ennek oka egy daganatos betegség, a »világot jelentő deszkákat« már csak egy-egy felolvasóest erejéig látogathatta, amíg pillanatnyi állapota ezt megengedte.

Kátya a daganatos betegségek egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető. Külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisai az állam által nem finanszírozottak, az eddig felmerült költségek már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget. Kátya kérésére eddig a pillanatig kizártuk a nyilvánosságot, ám eljött az idő, hogy a nagyközönséghez forduljunk segítségért.

Két módon tudod támogatni Kátyát: Szeretünk, Kátya címen jótékonysági gálát szervezünk, amelyre május 25-én kerül sor a Szegedi Nemzeti Színházban. A bevétel teljes mértékben Kátya gyógykezelési alapjába kerül. Ha nem tudsz ott lenni a gálán, de szeretnéd támogatni Kátya kezelését, akkor ezt a Fábián Juli Emlékalapítvány számlájára utalva megteheted.

Kedvezményezett neve: Fábián Juli Emlékalapítvány, kedvezményezett számlaszáma: 16200151-18543755-00000000. A megjegyzés vagy közlemény rovatba írd be Tompos Kátya nevét! A gyűjtés határideje a koncert napja, május 25.

Köszönjük, ha gondolsz Kátyára!”