Jótékonysági koncertet adnak a Cziffra Fesztivál sztárjai a Magyar Hospice Alapítvány javára január 18-án a Müpában. A hagyományosan megrendezésre kerülő, A Méltóság hangja elnevezésű hangverseny bevételét a Budapest Hospice Ház egy betegszobájának éves fenntartására ajánlják fel a művészek.

A koncert fellépői Miklósa Erika, Halász Judit, Kovács Kati és Balázs János. A három kiváló énekesnőt külön-külön már kísérte a Kossuth-díjas zongoraművész a Cziffra Fesztivál keretében, együtt azonban még sosem adtak koncertet. A négy alkotó színpadi találkozása a jótékonysági esten a magyar zenei élet egyik kiemelkedő eseménye lesz.

A koncert első részében Balázs Jánostól hallhatunk klasszikus műveket és parafrázisokat, majd a három énekesnő váltja egymást a színpadon, akik már nem először zenélnek együtt a fesztivál alapítójával. A jól összeszokott párosok között elsőként Miklósa Erika érkezik operaáriákkal és dalokkal, Halász Judit és Kovács Kati pedig legnépszerűbb slágereiket hozzák el a Müpa színpadára.

Az új évet és az emberi méltóságot köszöntő koncerten a művészek és a közönség azért fog össze, hogy a Magyar Hospice Alapítvány munkájához hozzájárulhassanak. A hospice nem arról szól, hogy az élet véget ér, hanem arról, hogy még tart. Nincs helyszín, ahol ezt méltóbb módon lehetne megélni, mint az ország legimpozánsabb koncerttermében, a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

A Magyar Hospice Alapítvány 1991-ben jött létre. Munkájukkal a végstádiumú rákbetegeket és családjaikat támogatják. A legmagasabb egészségügyi szakmai színvonalon biztosítják a hozzájuk fordulók ellátását életük utolsó szakaszában. Céljuk, hogy a testi tünetek enyhítésével, az életminőség javításával, a lelki támogatással és a családokhoz való odafordulással ez az időszak is méltó és értékes legyen. Minden tevékenységük térítésmentes. Ahhoz, hogy ezt folyamatosan biztosíthassák, széles társadalmi összefogásra van szükségük. A Méltóság hangja koncertek sokéves hagyománya is része annak a szemléletformáló tevékenységnek, amelyet az alapítvány megalakulása óta végez. A művészek fellépésükkel, a közönség pedig a jegyek megvásárlásával támogatják a Magyar Hospice Alapítvány betegellátó munkáját.

Részletek és jegyinformáció a Cziffra Fesztivál honlapján.

A képen Kovács Kati. Forrás: Cziffra György Fesztivál