Április 3. és május 5. között rendezik meg a Békéscsabai Tavaszi Fesztivált - hangzott el a rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján.

Forczek Győző fesztiváligazgató elmondta, hogy a Csabagyöngye Kulturális Központ (CSAKK) épületében 23 rendezvény lesz egy hónap alatt, de a fesztivált kilenc másik kulturális intézménnyel közösen szervezik, így a teljes programkínálat meghaladja a negyvenet.

A fesztivál a 10. születésnapját idén ünneplő kulturális központ több mint kétórás gálájával kezdődik, amelyen fellép mások mellett a Csabai Színistúdió, a Csaba Big Band, Miklósa Erika, az Ismerős Arcok és a Calandrella Kamarakórus. A programok sorát a Nox április 16-i koncertje és a Virsky Ukrán Állami Népi Együttes április 26-i fellépése is színesíti.

A fesztiválon fellép Kovács András Péter humorista és a L'art pour L'Art; a Szentedrei Vajda Lajos Stúdió fotótárlattal lesz jelen; koncertet ad a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar, a Bartók Kórus, a Filharmónia Budapest Jazz Orchestra és az Intim Torna Illegál is.

Április 6. és 8. között megrendezik a 26. Országos Aranysarkatyús és Aranygyöngyös Szólótáncfesztivált; a színházi előadások között pedig szerepel az Anyatigrisek című musical és a Féling Színház Félálmaink című produkciója. A fesztivált május 5-én az illúzió mestereinek showműsora zárja – mondta Forczek Győző.

A társszervezők közül a Meseházban egyebek mellett jazzkoncerteket rendeznek; a Munkácsy Emlékházban egy hétvégén az 1852-ben valóban megtörtént betyártámadást elevenítik fel; a Békés Megyei Könyvtárban pedig Lackfi János költővel lesz találkozó. A részletes programkínálat hétfőtől lesz elérhető az intézmény weboldalán.

Nyitókép forrása: Virsky – Ukrán Állami Népi Együttes