fbpx

Jövő héten kezdődik a Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál

A 22. alkalommal megszervezett nyárbúcsúztató eseményen augusztus 26. és 30. között színházi előadásokkal, koncertekkel, kiállításokkal várják az érdeklődőket a Klebelsberg Kultúrkúriában.

Az első napon a Grazioso Kamaraegyüttes és Csordás Klára közös hálaadó koncertet ad a járvány utáni újrakezdésért. A repertoárban Händel-, Bach-, Schubert- és Mozart-művek csendülnek fel.

Csordás Klára

Thaler Tamás évek óta járja fényképezőgépével a Kárpát-medence ismert és kevésbé ismert tájait, városait, falvait, hogy az ott fellelhető építészeti és természeti kincseket megörökítse. A fesztiválon nyíló kiállítás ezeket a képeket mutatja be. A programok között szerepel egy színházi előadás Móricz Zsigmond naplója, meséi alapján Zsiga és a nők címmel a marosvásárhelyi Spectrum Színház előadásában.

Augusztus 27-én Szalai Kriszta színművésznő rendezésében mutatják be Dés László Geszti Péter Grecsó Krisztián művét, A Pál utcaiakat. Az előadás szereplői egytől egyig gimnazisták, 11 budapesti iskola 28 tanulója.

Augusztus 28-án az Aranyszamár Színház és a Szarkaláb Banda érzékenyítő, koncertszínházi összművészeti előadásával várják az érdeklődőket Szabó Balázs zenéjével. Dr. Ujváry Gábor történész előadásában ismerhetik meg Trianon kulturális következményeit a Klebelsberg Kastélyban. Ezt követően a Szabadtéri Színpadon Györkereink-virágaink – versek, dalok Trianon emlékezetére címmel hallhatják a Kaláka Együttes, Oberfrank Pál, valamint Tarpai Viktória közös előadását.

Társasjáték New Yorkban

Augusztus 29-én, szombaton családi hétvégi matiné lesz. Megnyílik a Mesekert, lesz természetfotókiállítás és sólyombemutató, artisták, koncertek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Este a Kecskeméti Katona József Színház előadásában láthatják Andrew Bergman Társasjáték New Yorkban című előadását.

Halász Judit

Augusztus 29-én, vasárnap Halász Judit gyermekkoncertjével veszi kezdetét a fesztivál zárónapja. Délután a Kolompos Együttes várja a családokat a Vásárszínpadnál. A záróesten Presser Gábor és barátai lépnek fel egy jótékonysági koncerttel a „Vigyázzunk Budára!” felhívás jegyében, hogy a II. kerület orvosi ellátásáért felelős Kapás utcai rendelőintézet megvehesse a legmodernebb Q3 nagynyomású plazmatechnológiás légtisztító fertőtlenítő eszközöket. A jegyek árát teljes egészében ezek megvásárlására fordítják.

A rovat további cikkei