Az ajánló így szól: „Töltsön egy éjszakát a hangszerek királynőjével és a művészet oly különleges kombinációjával, mint Mészáros Zsolt Máté orgonaművész és Dúlfalvy Éva hegedűművésznő Végh Lajos homokanimációjával kísért lélegzetelállító, izgalmas koncertje a budapesti Mátyás-templomban.”

Az Orgonák éjszakája koncertjén Homokba rajzolt dallamok címmel egyedülálló, sokoldalú és kreatív produkciót láthat, hallhat a közönség. Mindeközben a Margitszigeten, a zenélő szökőkútból is orgonazene fog szólni augusztus 6-án.

Egész hónapban felcsendül az ország minden részén a hangszerek királynőjének csodálatos hangja, többek között olyan fellépőkkel, mint a Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara, melynek tagjai augusztus 25-én Budapesten adnak koncertet a Purcell Kórussal. Az együttes megalakulása Vashegyi György karmester nevéhez fűződik.

Budapesten még két koncert lesz, augusztus 12-én az Anima Musicae Kamarazenekar és Pintér Anna orgonaművésznő hangversenye lesz hallható a Vakok Intézetében, augusztus 26-án pedig a Szeretet hangjai csendülnek fel a Rákospalotai Evangélikus Nagytemplomban Murvai Nóra orgonaművésznő és Szolnoki Apollónia énekesnő által.

Nyitókép: A budavári Mátyás-templom orgonája. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt