Február 9-től hét héten keresztül friss és aktuális magyar dokumentumfilmeket láthatunk a VII. kerületi K11 Művészeti és Kulturális Központban. Az eseménysorozat középpontjában a közösségek állnak majd.

Újdonság, hogy az ERöMŰVHÁZ a fotópályázat mellett amatőr dokumentumfilmesek számára is kiírt pályázatot, amelyre 2023. január 15-ig várják a pályaműveket. A pályázatokat mind a fotós, mind pedig a filmes világ elismert szakemberei véleményezik majd. A beérkező dokumentumfilmek esetében Szabó Szonja (rendező, forgatókönyvíró, operatőr) és dr. Takó Sándor (producer, filmrendező, az első netflixes forgalmazású magyar film, A martfűi rém producere) is helyet foglal a zsűriben. A fotópályázatra beérkező műveket pedig többek között Arató Alíz fotóművész és Szita János (fotográfus, az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet Filmtudományi Tanszékének oktatója) zsűrizik.

A fotópályázat a „Kontrasztok a közösségekben” téma mentén várja amatőr és profi fotósok alkotásait, míg az amatőr dokumentumfilmesek számára „Közösségeink ereje” címmel írták ki a felhívást.

A nyertes fotókat kiállításon mutatják be, a legjobb rövid dokumentumfilmeket pedig a 2023. február 9-én induló Doku7 sorozatban is láthatják majd a nézők a K11-ben. A pályázatokon történő részvétel nyílt és díjmentes, bárki nevezhet életkortól és tapasztalattól függetlenül.

A nyitóképen az idei Doku7 résztvevői. Forrás: Erzsébetváros.hu