A két héten át tartó rendezvény programjának összeállításakor idén is minden generációra gondoltak, a közönséget különböző műfajokkal várják a prózától a vígjátékon át egészen a táncszínházig. A műsorok java családi programnak mondható, egy részük ingyenes.

Három bemutatót a kulturális államtitkárság pályázati támogatásával hívnak életre: a Sors bolondjai, az Imádok férjhez menni és az először itt látható Twist Olivér a színház saját produkciói.

Mivel szlovák–magyar kétnyelvű színházként működnek, szlovák esttel is várják a nem magyar anyanyelvű érdeklődőket.

Az Együtt (Spolu) című előadás azért különleges, mert műfaja lírai színház, ahol az irodalom találkozik a zenével és a tánccal. A felolvasószínházi est során pedig mindig szlovák szerzők darabjait fordítják le magyarra, idén a Zavaros örökség című vígjáték kerül sorra.

Az éjszaka színei című nyitóesten szerepel majd többek közt musical, operett, opera, sőt cirkuszi produkció is. A két hét során bemutatják még a saját produkcióban elkészült Hotel Mentholt és A bűvös tojás című szlovák mesejátékot (magyar nyelven), de lesz rendhagyó közönségtalálkozó, önálló est, és fellép a Varidance Kármen című táncszínháza is. A fesztivált Szalonna és bandája népzenei koncertje zárja.

A részletes program a www.cervinusfest.hu és a www.viziszinhaz.hu oldalon is megtalálható.

A nyitóképen jelenet a Sors bolondjai című vígjátékból. Fotó: Valló Zoltán