fbpx

Jubileumi Duna Karnevál

Két jubileumi gálaműsorral, online programokkal, hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg június közepén a Duna Karnevált.

A 25 éves múltra visszatekintő kulturális fesztivál különleges, „best of” gálaműsorral készül június 12-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a gála előestéjén pedig jubileumi koncertet ad Pál István Szalonna és Bandája, amely 15. születésnapját ünnepli.

A Duna Karnevál 25 éve különleges színfolt a budapesti nyár kulturális palettáján, a több műfajt is felölelő programok egyszerre mutatják be a Kárpát-medence gazdag népzenei és táncos örökségét. A jubileumi gálaműsorban az elmúlt huszonöt év legemlékezetesebb pillanatait idézik meg. A közönség válogatást láthat A Monarchia bálja, az Európai Tánckaraván és a Szerelmünk, Kalotaszeg legszebb jeleneteiből. Az est főszereplői a Duna Művészegyüttes és a Magyar Állami Népi Együttes mellett Magyarország legkiválóbb néptáncegyüttesei és zenekarai lesznek. Fellép többek között a Bartina Néptánc Egyesület, a Bem Néptáncegyüttes, a Tököl Délszláv Táncegyüttes, a Göncöl és a Kolo zenekar.

Pál István Szalonna és Bandája
Fotó forrása: a zenekar Facebook-oldala

A gála előestéjén, június 11-én jubileumi népzenei koncerttel ünnepli megalakulásának 15. évfordulóját Pál István Szalonna és Bandája. Az Együtt című koncerten hagyományőrző muzsikusok lépnek fel Szászcsávásról, Magyarpalatkáról, Kalotaszegről, Budatelkéről és a Rábaközből, zenész barátaik mellett a zenekari tagok tanítványai is színpadra állnak a műsorban. A koncerten fellép a Magyar Állami Népi Együttes is.

A jubileumi dátumhoz kapcsolódóan a Duna Karneválon mutatják be a Pál István Szalonna és Bandájáról megjelent fotóalbumot, amelyben Váradi Levente fényképein kívül számos kulisszatitok szerepel a zenekar életéről.

A gála vezető koreográfusa Juhász Zsolt és Mihályi Gábor, zenei vezetője Dulai Zoltán, a rendező Mucsi János. A koncert szerkesztője Pál István Szalonna, az est rendezője Mihályi Gábor.

Nyitókép: dunakarneval.hu

A rovat további cikkei