Az évad első felében a Madách Színház néhány darabját új játszóhelyre kellett költöztetni. Ennek oka az, hogy sok előadás szerepel a repertoáron és a nézői igények kiszolgálására nem elég a színház nagyszínpada – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

budapest13.hu-foto-RaM_Colosseum

A RAM Colosseummal kötött megállapodás szerint októberben a Páratlan páros 1. és 2. című komédiákat, novemberben az 1×3 néha 4, avagy Egyszerháromnéhanégy című vígjátékot, decemberben pedig a Csoportterápia című musicalt láthatja a közönség a RaM Colosseumban.

madachszinhaz.hu

A most induló együttműködés első hétvégéjén tartják a Páratlan páros 2. 200., jubileumi előadását. A Páratlan páros 2-t 2002. május 31-én mutatta be a Madách Színház Szirtes Tamás rendezésében, Debreczeni Júlia fordításában. Az előadás díszlettervezője Götz Béla, jelmeztervezője Ruttka Andrea.

A produkcióban Cseke Péter, Szerednyey Béla, Galbenisz Tomasz, Tóth Enikő, valamint Bencze Ilona, illetve Kökényessy Ági játszik. Az eredeti szereposztásban a gyerekeket Szanitter Dávid és Haffner Anikó alakította, akik azóta Szente Vajkkal és Szilvási Judittal váltott szereposztásban játsszanak. A jubileumi előadáson Szanitter Dávid és Szilvási Judit látható majd. Az előadás végén a színpadon köszöntik a darab szereplőit és alkotóit.

A Páratlan páros 1-et 1985. december 31-én mutatták be, idén 29 éve van műsoron, 889-ik alkalommal láthatja a közönség, így a két Páratlan páros-előadást már összesen több mint 1000 alkalommal adták elő.

Madach_Szinhaz-Facebook_foto

A Madách Színház repertoárján – az idei évad bemutatóival együtt – 26 előadás szerepel. A színház októberben meghirdette a Zenés Madách Naptárt: a 2014/15-ös évad összes zenés előadására vásárolhatnak jegyet a nézők, egészen a 2015. július 10-i Mamma Mia-előadásig, amely az évad utolsó kőszínházi programja lesz.

A Zenés Madách Naptárban a színház 10 zenés produkciója szerepel, a prózai előadásokra továbbra is mindig az előző hónapban lehet megvásárolni a jegyeket.

Az idei évadban további jubileumi előadásokat is láthat a közönség a Madách Színházban: a Macskákat 1400. alkalommal adják elő novemberben, a József és a színes szélesvásznú álomkabát januárban, a Mary Poppins májusban lesz látható 200. alkalommal.

MTI