fbpx

Jubileumi előadás-sorozatra készül a Szegedi Pinceszínház

Az idei és jövő évadra tervezett saját bemutatók mellett különleges előadás-sorozattal – sok egyéb mellett Hobo Ady- és József Attila-estjével, Cseh Tamás-emlékesttel – ünnepli fennállásának huszadik évét a Szegedi Pinceszínház.

A színház a járványügyi korlátozások feloldása után a Déryné Programmal együttműködve hazai és határon túli társulatokat lát vendégül. A Kárpát-medence minden pontjáról érkeznek majd izgalmas produkciók, amelyeket ingyenesen vagy kiemelt kedvezménnyel láthatnak az érdeklődők.

A programsorozat részeként Szegeden vendégszerepel Hobo A föltámadás szomorúsága című Ady-estjével és a József Attila verseiből összeállított, Tudod, hogy nincs bocsánat című produkciójával.

A Csavar Színház két zenés-interaktív játékot visz a Szegedi Pinceszínházba: Petőfi Sándor A helység kalapácsa és Arany János A nagyidai cigányok című művének színpadi változatát.

A sorozat részeként tűzik műsorra Donizetti egyfelvonásos vígoperáját, a Ritát a DramaticArt előadásában, és Olt Tamás Szájon lőtt tigris című Rejtő-estjét is. A Forrás Színház Németh Ervin Szendrey Júlia életútját feldolgozó, Mindörökké Júlia című kamaradrámájával, Joós Tamás énekmondó pedig Átlátszó víz legyen című Cseh Tamás-emlékestjével mutatkozik be náluk.

Az Új Alkotóműhely Egyesület Formanek Csabának egy párkapcsolat történetét feldolgozó, Senki se mer egyedül élni című darabját játssza.

Az újabb kárpátaljai irodalom egyik legjelentősebb alkotásának, Nagy Zoltán Mihály A Sátán fattya című regényének színpadi változatát mutatja be a Zanotta Art Egyesület, az Aradi Kamaraszínház pedig Móricz Zsigmond három egyfelvonásos paraszttréfáját adja elő A Zördög címmel. A Déryné Program keretében született Petőfi Sándor János vitéz című klasszikusának rendhagyó előadása is, amelyet szintén láthat majd a szegedi közönség.

Nyitókép: Senki se mer egyedül élni. Forrás: Új Alkotóműhely Egyesület

A rovat további cikkei