fbpx

Jubileumi programok a Zsámbéki Nyári Színházban

A Zsámbéki Nyári Színház és állandó nyári játszóhelye, a Zichy-kastély ősfás udvarán felállított szabadtéri színpad június elejétől augusztus végéig egész nyáron várja a közönséget.

A Zsámbéki Szombatokat 40 évvel ezelőtt, 1983-ban Mátyás Irén és Bicskei Gábor alapította beírva ezzel a várost a kortárs színjátszás és színházművészet fontos helyszínei közé. Azóta a színház játszóhelye megváltozott és célcsoportja is átalakult, de az irodalom és a színházi iránti elköteleződés a városban megmaradt.

A 40. jubileumi évadban a szervezők a meglévő adottságokra és az elődök elkötelezett munkájára építve a kor problémáira érzékeny és azokról a közönséggel párbeszédet folytatni kívánó alkotóknak és műveiknek adnak teret. A kerek évfordulóra augusztusban fotókiállítással és online is elérhető kiadvánnyal készülnek, a zsámbéki színpadon pedig olyan művészek adják egymásnak a stafétát, mint Vecsei H. Miklós, Mácsai Pál, Scherer Péter, Jordán Tamás, Bálint András, Keresztes Tamás, Lackfi János, Grecsó Krisztián, Máté Gábor, Gálffi László, Hernádi Judit, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Wunderlich József, Hajdu Steve, Csuja Imre, Csákányi Eszter, Trill Zsolt, Hámori Gabriella, Dresch Mihály, Csorba Lóci, Lukács Miklós, Beck Zoltán, Szabó Balázs.

Számos sikerprodukció vendégjátéka érkezik a városba. Cseh Tamásról a Füst a szemében és a Másnap című produkciók emlékeznek meg, és izgalmas szereposztással folytatódik a #kedvesZsámbék! felolvasó-színházi sorozat. Lackfi János legújabb regénye, a Rocky az Ünnepi Könyvhétre jelenik meg, a mű felolvasó-színházi premierjére Zsámbékon kerül sor. Az esten fellép a szerző, Vecsei H. Miklós és Szirtes Edina Mókus. Őze Áron rendezésében augusztusban egy újabb Lackfi-kötet adaptációja kerül nézők elé: a Milyenek a magyarok? című prózakötetből koncertszínházi változat készül. 

A Zsámbéki Nyári Színház programjáról itt található részletes információ.

Másnap produkció. Fotó: Zsámbéki Nyári Színház

A rovat további cikkei