Hat produkció ér fontos mérföldkövekhez 2023 elején: a Bocs, félrement! a 100., A szív hídjai, a Párterápia és a Valódi hamisítvány a 150., A csemegepultos naplója a 200., A kellékes a 250. előadását ünnepli.

2016. július 8-án a Szentendrei Teátrummal együttműködésben mutatták be a Párterápiát Znamenák István rendezésében, Balla Eszter, Debreczeny Csaba és Mészáros Máté közreműködésével. Daniel Glattauer darabja január 31-én érkezett 150. előadásához. A peodukció a Vidor Fesztiválon elnyerte a legjobb kamaraszínpadi előadás Pierrot-díját, Mészáros Mátét pedig a legjobb férfi epizódalakítás Brighella-díjával ismerték el.

A kellékes az idei évadtól a Belvárosi Színházban folytatja páratlan szériáját. Eberhard Streul Parti Nagy Lajos által magyarított, Kern András által játszott kellékesrevüje, amelyet a Vígszínházzal koprodukcióban vittek színre, február 8-án ért 250. előadásához.

Az Óbudai Társaskör volt A szív hídjai koprodukciós partnere. A bemutatót 2013. június 29-én tartották. Novák Eszter rendezőnek fontos volt, hogy hosszú idő után újra Udvaros Dorottyával és László Zsolttal dolgozhatott. „Nem felfogható ez a szám” – fogalmazott Udvaros Dorottya a február 10-én játszott 150. előadás kapcsán, László Zsolt pedig hozzátette, egy színész kevésszer éli meg a pályán, hogy ilyen magas előadásszámot be tud érni egy produkció, de két-három év után érezték, hogy A szív hídjaiban ez a lehetőség benne van.

Az ünneplés nem marad abba: márciusban két produkció is mérföldkőhöz érkezik. 2014. július 10-e óta látható a FÜGE-vel készített koprodukciós előadás, A csemegepultos naplója. Ötvös András kivételesen virtuóz játékával március 8-án a Jurányi Házban elevenednek meg 200. alkalommal a kolbászok, a májasok és a kolozsvárik. A színművész a tatabányai MOST FESZT-en a legjobb alakítás díját nyerte el. Göttinger Pál 2011 óta az Orlai Produkció rendszeresen visszatérő vendége, A csemegepultos naplója volt a második rendezése. Alkotócsapatát a regényt adaptáló Lőkös Ildikó, illetve a tárgyanimációért felelő Schneider Jankó bábszínész-bábrendező színesítette.

Március 19-én látható 100. alkalommal a Belvárosi Színházban a Bocs, félrement!, a nagy lebukás szimfóniája, amelyet e-mailekben, telefonokon és csevegőprogramokon ad elő Schruff Milán, Kovács Patrícia, Járó Zsuzsa, Mészáros Máté és Péter Kata. A jeles vígjátékszerző páros, Billy van Zandt és Jane Milmore komédiája az off-Broadwayről érkezett a Belvárosi Színházba, ahol 2016. november 16-i bemutatója óta folyamatosan nevetetti a közönséget nem csupán élőben, de online is. Az előadás képernyőre adaptált változatát látta Billy van Zandt is, aki dicsérte a színészi játékot és a tempóérzéket.

Április 6-án a Valódi hamisítvány érkezik a 150. előadáshoz. Hernádi Judit és Kern András összeszokott párosának néhány nappal később, április 16-án azonban újabb premierje lesz. A Kalamazoo rendezőjét, a marosvásárhelyi Sebestyén Abát jól ismerik a magyar nézők is, ám az Orlai Produkciónál ez alkalommal debütál.

Az évad további részében még két bemutatót láthat a közönség. Tasnádi István rendezi saját darabját, a Tapasztalt asszonyt Péterfy Borival, László Lilivel, Pataki Ferenccel és Schruff Milánnal. A bemutató március 31-én lesz a Jurányi Ház színháztermében. A nyár egy ősbemutatóval indul: Göttinger Pál saját, A nulladik perc című darabját viszi színre Udvaros Dorottyával, Grisnik Petrával, László Lilivel, Pataki Ferenccel, Rohonyi Barnabással és Ficzere Bélával. A Belvárosi Színházban június 16-17-18-án látható az előadás.

A képen László Zsolt és Udvaros Dorottya A szív hídjai előadásban. Fotó: Takács Attila / Orlai Produkció