Idén tizedik alkalommal, augusztus 4. és 6. között, a hagyományokhoz híven ingyenes koncertekkel várja az érdeklődőket a székesfehérvári Alba Regia Feszt. A zenei csemegéket a korábbi évekhez hasonlóan idén is gasztronómiai élmények egészítik ki.

Az 1967-ben alapított fesztivált Székesfehérvár önkormányzata, a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszéke és a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium összefogásával 2014 óta ismét minden évben megrendezik.

Idén az első napot a Blues MD, azaz Szebényi Dani és Mike Gotthard gitárvirtuóz duója indítja; őket olyan további nagyszerű zenészek követnek, mint az Urbán Orsi Group, Loop Doctors Varga Gergely és Gesztesi Sandra közreműködésével. A második napon fellép a Law Dogs, utánuk a Pluto/Oláh Kálmán/Balázs Elemér Trio Barokk című projektjével a klasszikus és a jazz-zene fúziójának újító megközelítésével érkezik, majd a montreux-i jazz énekverseny győztese, Szőke Nikoletta és új formációja, a Jazzplosion játszik. Vasárnap a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszékének tanárai, köztük a Mits Jazz Band, az OrganStation jazztrió és a Vörös Tamás Project zárják a fesztivált.

Nyitókép: Szőke Nikoletta. Fotó: Lukács Dávid