Julia Roberts is szerepel a Watergate-botrány idején játszódó, Gaslit című politikai thrillersorozatban.

A miniszériában Sean Penn alakítja John Mitchell főállamügyészt, Roberts pedig a felesége, Martha Mitchell szerepét kapta.

A közismerten pletykás Martha rendszeresen kihallgatta férje telefonbeszélgetéseit, és számos tippet adott újságíróknak. Akkora problémát okozott a férjének, hogy nem tudott lakatot tenni a szájára, hogy a Watergate-botrány kirobbanásakor 24 órára egy hotelszobába záratta. A szobából eltávolították a telefont és a tévét, Marthát pedig benyugtatózták, hogy meg se próbálhassa elhagyni a szobát. Ez akkora traumát okozott a nőnek, hogy nemcsak beleroppant, de véget is vetett a házasságuknak.

A szombaton debütáló Gaslit nem egyszerűen a Watergate-ügy egy újabb feldolgozása, hiszen a korszak kevésbé ismert történeteire és szereplőire összpontosít. Roberts a sorozat executive producereként is dolgozik. A Gaslit alkotója Robbie Pickering, rendezője Matt Ross. A sorozatot az imdb.com filmes adatbázis szerint a Lionsgate Entertainment stúdió Starz! kábel- és műholdas tévécsatornája mutatja be.

Nyitókép: Sean Penn és Julia Roberts a Gaslit New York-i premierjén. Fotó: NurPhoto via AFP/John Nacion