A Deck-széria július 6-i műsorába most először érkezik egy olyan zenekar és költő, akik korábbról jól ismerik egymás művészetét és közösen is alkotnak. A ethno-surf rockban utazó Folksteps zenéjében népzenei motívumok mosódnak össze a modern gitárhangzással – első nagylemezükben még több különböző stílus összeházasítását ígérik. Taródi Luca költő-író, főként kritikákat, verseket és tanulmányokat publikál, írásai többek között az Apokrifben, az Art7-en, a Prae.hu-n, az Alföldben jelentek meg.  

Július 13-án spoken word mesterek rímei szállnak magasan a kiállítótérben: Nyáry Luca slammer, költő és író, Galló Bence többszörös slam poetry döntős és a Slam Poetry Győr társalapítója, Nemes Márk pedig Pécsett dúsítja az egy négyzetméterre jutó szókimondó slammerek számát. 

Beatzx Poes – Nyáry Luca, Galló Bence, Nemes Márk

Müller Péter Sziámi ötödik alkalommal invitál társszerzőket, zenész barátokat dalműhelyébe: július 20-án a Kistehén és az Intim Torna Illegál zenekarokból ismert Dorogi Péter és Baka Rebeka, az AŽUR énekese érkezik a fedélzetre. A műsorban reflektorfénybe kerül a rezidens ATMO zenekar is, amely szintén több Sziámi-dalvázlatot  megzenésített. 

Dalműhely – Dorogi Péter, Baka Rebeka és az ATMO zenekar

A kortárs alkotók után visszautazhatunk az időben: a hónapot az irodalmunk nagyjait bemutató Árnyjátékok-széria zárja július 27-én, ezúttal Vas István és Szántó Piroska viszontagságos életével és örök érvényű művészetével a középpontban. Az életmű Huzella Júlia és Ficza István színészek segítségével kel életre az ATMO kíséretével a háttérben. A korabeli anyagok vizuális megjelenítéséért Dj Lee n’Gum felel. 

Árnyjátékok az A38 Hajón – Vas István és Szántó Piroska

Nyitókép: Deck az A38 Hajón – Folksteps lemezbemutató & Taródi Luca