Július 11. és 16. között rendezik meg a tizenkilencedik VeszprémFestet.

Visszatérőkkel indul a fesztivál, az első napon, hétfőn a kanadai jazzénekes, zongorista és zeneszerző Diana Krall, míg kedden az Egyesült Királyság legeredményesebb jazzművésze, a zenéjében a jazzt, a popot és a rockot ötvöző Jamie Cullum lép színpadra.A hét közepén világzenei programmal folytatódik a VeszprémFest, szerdán a portugál fadoénekes Ana Moura ad koncertet, aki műfajában a világ legsikeresebb előadója.

Csütörtökön a flamenco-, salsa-, poplegenda Nicolas Reyes vezetésével a The Gypsy Kings lép fel, akik szintén jártak már a VeszprémFesten. Pénteken a jazz, a soul és a francia sanzon stíluskeverékében éneklő francia Zaz érkezik, aki Organique Tour című koncertsorozatának részeként jön Veszprémbe.

A fesztivál zárónapján, szombaton a brit szupersztár, James Blunt ad koncertet a 2022 februárjában induló, The Stars Beneath My Feet című Európa turnéjának részeként.

A VeszprémFest kísérőrendezvényeként július 8–17. között rendezik meg a Rozé rizling és jazznapok ingyenes programjait az Óváros téren, valamint a Séd-parti jezsuita templomnál is lesznek koncertek július 14–16. között, amelyek programját később jelentik be.

A várható kiemelt érdeklődés miatt James Blunt koncertjét a nagyobb befogadóképességű Veszprém Arénában rendezik, a többi fellépő a Historia Kertben áll színpadra.

Nyitókép: VeszprémFest Facebook-oldala