Első alkalommal még nem is nevezték fesztiválnak, a magyarföldi fatemplom ünnepét rendezték meg felszentelésének első évfordulóján. Ez az ünnep mára már fesztivállá növekedett, ahol a fatemplomban és a szabadtéri színpadon különböző produkciók váltják egymást.

Évről évre egyre többen érkeznek Magyarföldre, a fesztivál törzsvendégei már jó előre beírják a naptárukba az időpontot. A hármas határ térségének különleges atmoszférájú eseményét a szabadtéri koncertek, az irodalmi műsorok és a szakrális előadások teszik igazán egyedivé. Lesz jazz, népzene, énekelt vers és irodalom is. A fellépők – többek között – a Csík Zenekar, a Romungro, a Takáts Eszter Duó, a Petruska, a Paso és a Kaláka.

A zenei kínálat mellett három különleges kiállítás lesz látható a három nap alatt: a fatemplomban Korzenszky Richárd emeritus tihanyi perjel fotóit, a Pajtában A szakralitás misztériuma című kiállítást és a Halmos Béla-emlékkoncert kísérőprogramjaként a „Béla bácsiról” szóló tárlatot tekinthetik meg az érdeklődők.

A vasárnapot hagyományos módon ökumenikus istentisztelet zárja, amelyen a fesztivál művészei is részt vesznek. Szolgálattevő lelkészek: Korzenszky Richárd emeritus tihanyi perjel, Fekete Károly református püspök és Laborczi Géza evangélikus lelkész. A fesztivál házigazdái Rátóti Zoltán és Gryllus Dániel.

Nyitókép forrása: Fatemplom Fesztivál