Puskás 1945. augusztus 20-án játszott először a magyar labdarúgó-válogatott színeiben, a produkciónak a jeles esemény 75. évfordulóján, tavaly augusztus 20-án a járványhelyzet miatt csak az előbemutatóját tarthatták meg, a bemutató idén a Margitszigeten lesz.

Szente Vajk, a darab rendezője szerint egy nagyon érdekes és összetett emberi sorsról van szó, amelyben kirajzolódik a haza szeretete és kényszerű elhagyásának dilemmája, a folyamatos nehézségek utáni újrakezdéssel való megbirkózás.

A darab emléket állít annak a csapatnak is, amelyet mi Aranycsapat néven ismerünk.

Az 1940-es és 1950-es évekbeli Magyarországot is bemutató, szinte teljes egészében valós eseményeken alapuló musicalben mindössze néhány fiktív karakter jelenik meg, amelyeket a történet követhetősége érdekében írtak bele a szerzők. A produkcióban 22 színész, 60 táncos és 30 gyerekszínész lép színpadra. Az előadás a háttérben kivetített korabeli képsorokkal, látványos díszletben valósul meg.

Szente Vajkkal a darabról készült interjúnk itt olvasható.

Idén nyáron a Margitszigeti Szabadtéri Színházban Szente Vajk másik munkájával is találkozhat a közönség: a Puskás, a musical mellett június 9-én tűzik műsorra rendezésében a Csókkirály című koncertshow-t.

A szabadtéri színház részletes programja a www.margitszigetiszinhaz.hu oldalon található.

Fotó forrása: puskasmusical.hu