fbpx

Júniusban évadot nyitnak a zalaegerszegi kvártélyház udvarán

A Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivállal (ZA-KO) június 21-én megnyitják a 15. nyári évadot a zalai megyeszékhelyen.

A Kvártélyházi Szabadtéri Színház júliustól színpadi programokkal várja a közönséget, az új produkciót, A Pál utcai fiúk című zenés játékot július 30-án mutatja be.

A kvártélyházi nyár értéket jelent, a műemléképület felújított udvara pedig találkozási lehetőséget biztosít,

ahol újra lehet kovácsolni a járványhelyzet idején meglazult emberi kapcsolatokat – mondta el Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a pénteki sajtótájékoztatón. Hozzátette: a tervek szerint idén elkezdődik az 1858-ban emelt egykori Korona Szálló, a régi KISZÖV-székház teljes felújítása, az épület a jövőben közösségi, kulturális célokat szolgál majd.

Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház ügyvezetője kiemelte: az egy héten át tartó ZA-KO fesztivált közösen szervezik a Manna Kulturális Egyesülettel. A programsorozatot Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert közös estjével nyitják meg július 21-én, a következő napon a Maszk, a Füge és az Orlai Produkciós Iroda közös előadását, a Megyek utánad című produkciót láthatja a közönség. A Veres1 Színház Acélmagnóliák című előadását Dicső Dániel állítja színpadra.

A legfiatalabb korosztályt június 25-én a Griff Bábszínház a Pim, a földimalac, aki semmiben sem volt biztos című bábjátékával várják, majd Polgár Péter szerzői estjén Müller Péter Sziámi, Takáts Eszter és Odett lép színpadra. A Mozsár Műhely és a Manna 100 szóban a város című közös előadásán Szilágyi Csenge és Nagy Dániel Viktor lép színpadra, a 6Szín Teátrum Janikovszky Éva A lemez két oldala című előadásával érkezik Zalaegerszegre. Július 28-án Tompos Kátya és Balázs János közös koncertjén Cziffra György egykoron a pesti éjszakában, a bárokban elhangzott zongorajátékát idézik meg.

A kvártélyházi színház július 30-án mutatja be a Molnár Ferenc azonos című regényéből készült A Pál utcai fiúk című zenés játékot.

A produkcióban a kaposvári színinövendékek izgalmas mozgásformákkal lépnek színpadra. A tánckart a Zalai Táncegyüttes táncosai alkotják, a koreográfia a néptáncra és a Kárpát-medencei tánckultúrára épül – közölte Kósa Ruben, az együttes vezetője. A Zalai Táncegyüttes nyár végén a Szabad című produkcióval lép fel, az elnevezés a megváltozott munkarendre reflektál – jelezte.

A szabadtéri színház július 1. és július 10. között Presser Gábor és Sztevanovity Dusán zenés játékát, A padlás című produkciót tűzi műsorra, július 15-től pedig a Hasonmások című revümusicalt játssza – tette hozzá Tompa Gábor.

Az évforduló alkalmából A 15. évad címmel 60 oldalas kiadvány jelenik meg,

Kvártélyházi képek elnevezéssel pedig Pezetta Umberto fotóiból nyílik szabadtéri kiállítás június utolsó napján a Dísz téren – fűzte hozzá. A nyári kvártélyházi előadásokat az egészségügy, a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat dolgozói kedvezményesen látogathatják.

Nyitókép: Megyek utánad. Forrás: Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

A rovat további cikkei