fbpx

Júniusban több mint száz program várja a látogatókat a III. IpolyFeszten

Június 10. és 12. között, tíz településen száznál is több ingyenes programmal várják a szervezők a látogatókat a III. IpolyFeszten – hangzott el az esemény keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.

Rétvári Bence, az esemény fővédnöke, a fesztiválnak otthont adó települések országgyűlési képviselője elmondta, hogy az első alkalommal 2019-ben megrendezett összművészeti fesztivál idén is a környékbeli települések, helyi közösségek, civilek, művészek összefogásával valósul meg. A fesztivál fontos céljának nevezte, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsa a táj szépségére, kulturális értékeire, az Ipoly két oldalán élők összetartozására. Kiemelte: mivel a régió az ország egyik legritkábban lakott térsége, ezért a Börzsönybe látogatóknak a programokon természetközeli élményben lehet része.

A fesztivál vendégeit a könnyű- és komolyzenei koncertek mellett hagyományőrző és sportprogramokkal, túravezetéssel várják – sorolta. A Börzsöny és vidéke kulturális értékeit bemutató fesztiválhoz idén tíz település, Szob, Ipolydamásd, Kemence, Márianosztra, Vámosmikola, Perőcsény, Kóspallag, Letkés és Ipolyvisk csatlakozott.  

A rendezvény megnyitója június 10-én pénteken lesz Kemencén, a katolikus templomban, ahol a Vox Humana Énekkar és a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar ad koncertet Sándor Bence vezényletével. A fesztiválon fellép Bogányi Gergely zongoraművész, és koncertet ad a Csík Zenekar is.

A könnyűzenei programban szerepel mások mellett Nagy Feró és a Beatrice, valamint az Ocho Macho együttes is. A fesztivál idején a települések között fesztiválbusz üzemel. A rendezvénysorozat teljes programja a fesztivál honlapján érhető el (www.ipolyfeszt.hu).

Képek forrása: Facebook/III. IpolyFeszt

A rovat további cikkei