Megérkezett a Magyar Turisztikai Ügynökség által életre hívott Hol vagy, Kajla? sorozat legújabb albuma, Kajla a múzeumok nyomában címmel.

A sorozat negyedik része a Petőfi Irodalmi Múzeum felkérésére, a Nemzeti Kulturális Alap Petőfi 200 Ideiglenes Kollégiumának támogatásával, a Magyar géniusz program közreműködésével, 39 hazai és külhoni múzeum összefogásának eredményeként jött létre.

A múzeumokba került kiadvány célja az edukáció, valamint az, hogy az általános iskolás korosztálynak játékos formában népszerűsítse a múzeumlátogatást. A huszonötezer példányban megjelent, gazdagon illusztrált képes kiadvány Kajla népszerű karakterének segítségével a gyerekek nyelvén mutatja be a múzeumokat.

A Kajla a múzeumok nyomában borítóján a Magyar Nemzeti Múzeum ikonikus épülete és klasszicista homlokzata látható. A kiadványt minden magyar általános iskola, múzeum és turisztikai pont is megkapta, a kötet a határon túlra is eljutott. A Magyar Turisztikai Szövetség jóvoltából idén is megkapták a kicsik a 2022/2023-as, világoskék Kajla-útlevelüket. Mostantól nemcsak a szokásos pecséteket gyűjthetik benne, hanem külön múzeumi pecséteket is kaphatnak, ha ellátogatnak a játékban részt vevő múzeumokba.

Fotók: Magyar Turisztikai Ügynökség